ANAMED’den Depremden Etkilenen Akademisyenlere Araştırma Desteği

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilde yer alan 18 üniversitede doktora tezlerini tamamlamak üzere olan doktora adaylarına ve bu üniversitelerde araştırmalarını sürdürmekte olan doktora sonrası ve kıdemli araştırmacılara geçici olarak destek bursları sağlıyor. Bursa son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2023.

Başvuru Koşulları

ANAMED ile igili alanlarda (arkeoloji, antropoloji, tarih ve / veya ilgili sosyal bilimler ve beşeri bilimler) doktora yapıyor olunması veya doktora derecesine sahip olmak; Doktora adayları için, yeterlilik aşamasını tamamlamış ve tez yazım aşamasında olunması, Aşağıdaki üniversitelerden birine bağlı olması:

Adana: Çukurova Üniversitesi, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Adıyaman: Adıyaman Üniversitesi

Diyarbakır: Dicle Üniversitesi, İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Elazığ: Fırat Üniversitesi

Gaziantep: Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi

Hatay: Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi

Kahramanmaraş: Sütçü İmam Üniversitesi, İstiklal Üniversitesi

Malatya: İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi

Osmaniye: Korkut Ata Üniversitesi

Kilis: 7 Aralık Üniversitesi

Şanlıurfa: Harran Üniversitesi

Sağlanacak İmkanlar

İstanbul’un merkezi Beyoğlu’nda yer alan ANAMED binasında konaklama
Konaklama, gerekirse bir eş/partner barındırabilen stüdyo dairelerden oluşmaktadır. Stüdyo dairelerde banyo, mini buzdolabı içeren mutfak alanı ve daireye özel ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemi vardır. Bir yatak, dolap, masa, sandalye, telefon ve TV ile döşenmiştir. ANAMED temizlik personeli, çarşaf ve havlu değişimi dahil olmak üzere haftada iki kez, ek ücret ödemeden, daire temizliği hizmeti vermektedir. Bina içinde kişisel kullanım için çamaşır yıkama olanakları mevcuttur. Haliç ile Marmara Denizi’nin güzel manzaralarına hakim ortak teras, aydınlatma ve oturma alanlarına sahiptir. Daireye ek olarak, sadece araştırmacılara ayrılmış ve 7 gün 24 saat açık olan çalışma odasında bir çalışma masası verilmektedir. Çalışma saatlerinde, çalışma salonunun önünde çay, kahve ve su mevcuttur.

ANAMED, araştırmacılarına haftada beş öğün yemek ihtiyaçları için Koç Üniversitesi tarafından belirlenen oranlarda yemek kartı vermektedir.

İstanbul’a geliş-gidiş ulaşım masrafı
Limitler dahilinde bir ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak bileti, araştırma desteği başlangıcında kişiye geri ödenecektir.

Limitli araştırma bütçesi
Harcamalar; kitap, araştırma materyalleri, Türkiye içinde araştırma amaçlı seyahat harcamaları ve/veya akademik konferanslarda bildiri sunumu için gidilen seyahat masraflarını kapsar.

Sağlık Sigortası
Sağlık sigortası poliçesi, ilaçlar ve ileri tanı yöntemleri de dahil olmak üzere genel hasta ve sınırlı ayakta tedavi uygulamalarını kapsamaktadır.

ANAMED Kütüphanesine, kütüphane hizmetlerine, bağlantılı olduğu kurumlara (BiblioPera üzerinden) ve çevrimiçi kaynaklara tam erişim
Erişim, ana kampus kütüphanesinden ödünç alma ayrıcalıklarını ve Türkiye’deki katılımcı kurumlar ağı içerisindeki kütüphaneler arası işbirliğini içermektedir. Ayrıca, ANAMED binasında konaklayan araştırmacılar kütüphane alanını 7 gün 24 saat kullanabilmektedirler.

ANAMED ve Koç Üniversitesi ana kampüsündeki konferanslara, sempozyumlara ve diğer etkinliklere tam erişim
ANAMED ve Koç Üniversitesi, yıl boyunca, çoğu kamuya açık, çeşitli bilimsel etkinlik ve sergiler düzenlemektedir. ANAMED araştırmacılarına özel, haftalık düzenlenen “Çarşamba Çayları”, Anadolu medeniyetleriyle ilgili alanlarda çalışan meslektaşlar ile etkileşimde bulunmak için fırsatlar sunar.

Burs Süresi

Dokuz aylık burs, 25 Eylül 2023’den itibaren başlayacak olup 15 Haziran 2024’te sona erecektir.

Online başvuru formuna buradan ulaşılabilir.

Başvuru veya burs ile ilgili tüm sorularınız için lütfen anamedapplication@ku.edu.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın