“Anadolu Ödülleri” Dördüncü Kez Sahiplerini Buldu

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl "Söz Kadında" ana temasıyla düzenlenen Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül, mimarlık kategorisinde Sevince Bayrak'a verildi.

Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Anadolu Ödülleri 2023” sahiplerini buldu.

Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Anadolu Ödülleri’nin ilkinin 2020’de verildiğini belirterek, sonraki yıllarda “Geçmişi Selamlamak” ve “Geleceğe Öneriler” başlığında dağıtıldığını söyledi.

Cumhuriyet’in 100. yılında Anadolu Ödülleri’ni “Söz Kadında” teması altında kadınlara sunma kararı aldıklarını aktaran Koçan, “Bu ödül bize gösterecek ki kadınlarımız her durumda yaratıcılık ve sürdürülebilirlik enerjileriyle kültür ve sanatın oluşmasına çok büyük ve anlamlı katkılar üretmişlerdir. Bu katkılara alan açmak elbette bu çağın insanlarının sorumluluğudur,” dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

Anadolu Ödülleri 2023’ü edebiyatta Latife Tekin, görsel sanatlarda İpek Duben, mimarlıkta Sevince Bayrak, sinemada Yeşim Ustaoğlu, müzik kategorisinde ise Selda Bağcan kazandı. Doğan Değer Ödülü seramik sanatçısı Candeğer Furtun’a takdim edildi.

Üretim sürecinde Anadolu’nun kültürel zenginliğini kucaklayan, ondan ilham alan, yenileyen ve dönüştüren kişilerin ödüllendirildiği Anadolu Ödülleri, dönüşümlü olarak çiftli yıllarda kurumlara, tekli yıllarda kişilere veriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın