Ana Malzemesi Okaliptüs Ağacı Olan Bir Ev: Casa Agüé

Brezilya merkezli ofis Atelier Marko Brajovic, Rio de Janeiro’ya 200 km uzaklıktaki turistik Paraty şehrinin yemyeşil ormanları arasında kazıklar üzerinde inşa edilmiş ahşap bir konut olan Casa Agüé’yi tasarladı.

Yakındaki Monkey House projesini 2 yıl önce tamamlayan ekip bu yeni projesinde uzun bir dizi tam boy pencere aracılığıyla dışarıdaki engin manzaraya doğru geniş bir şekilde açılan yatay bir form inşa etmiş.

Ekip Casa Agüé’yi modüler bir mantık kullanarak inşa etmiş. Bu nedenle, bina bir dizi açık terasa ve kapalı “program modüllerine” ayrılmış. Bu bileşenler, gölgeli teraslar ve güneşli iç mekanlar arasında değişen doğrusal bir dizi halinde birleştirilmiş.

Proje tamamen 1900’lerin başında Brezilya’da yetiştirilmeye başlanan ve şu anda ülkenin doğu ormanlarında, özellikle de Casa Agüé’nin bulunduğu bölgede yaygın olarak bulunan bir ağaç olan okaliptüs kerestesinden inşa edilmiş.

Okaliptüs ağacı zemin ve duvarlarla birlikte modüler yapıyı oluşturmuş. Projede ayrıca dokuma bambu perdeler ve yerel toprakla işlenmiş duvar kaplamaları gibi farklı doğal malzemeler de kullanılmış.

Cam ve termo-akustik karo dışında, inşaat malzemeleri ve tüm işçilik, binanın elli kilometrelik yarıçapı içindeki yerel kaynaklarla karşılanmış, böylece yapının kökenleri ve karbon ayak izi üzerinde daha fazla kontrol sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın