AMV İngilizce Yayın ve Genç Mimar Ödülü ile Uluslararası Gündeme Oturuyor

6 Ekim 2003'te yayına başlayan Arkitera Mimarlık Veritabanı AMV, iki büyük yenilik ile yayınına devam ediyor.

AMV artık İngilizce de konuşuyor ve “AMV Genç Mimar Ödülü” veriliyor.AMV, 2 Mayıs 2004’ten itibaren İngilizce olarak da yayın yapacak. Geçen yedi ayda içeriği hızla genişleyerek bugün itibariyle Türk Mimarlığı ile ilgili en önemli kaynaklardan biri haline gelen AMV’nin İngilizce olarak da izlenebiliyor olması, uluslararası alanda Çağdaş Türk Mimarlığı ile ilgili önemli bir eksikliği de gidermiş olacak.

İngilizce sitenin yayına açılmasına paralel olarak gerçekleştirilen ikinci büyük yenilik ise, Türkiye’de ilk defa “Genç Mimar Ödülü” veriliyor olması. AMV Genç Mimar Ödülü ile nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmasını sağlamak ve çalışmalarının değerlendirilmesi için ortam oluşturmak amaçlanıyor.

Türkiye’de İlk Defa “Genç Mimar Ödülü” Verilecek

Dünyada pek çok örneği bulunan ve 40 yaşın altındaki mimarlara verilen ödül, Türkiye’de ilk kez Dünya Mimarlık Günü’nde sahibini bulacak.

Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim göz önüne alınarak verilecek. Ödül alan mimarın portfolyosu derlenerek kitap haline getirilecek ve çalışmalarından oluşan bir sergi Türkiye’nin 9 büyük ilini dolaşacak.

AMV Genç Mimar Ödül Töreni 4 Ekim 2004 tarihinde Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak. Ödülü alan mimarın sergisi o gece ödül törenine katılan konuklar tarafından gezilecek.

AMV Genç Mimar Ödülü 2004’e aday olmak için 1 Ocak 1964 ve üzeri doğumlu olma ön şartı aranıyor. AMV’de yer almak için istenen bilgilerin en geç 30 Temmuz 2004 tarihine kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’ne gönderilmesi gerekiyor. Ödülle ilgili daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

Etiketler

Bir yanıt yazın