Amsterdamlı DUS Architects Kanal Kıyısına 3 Boyutlu Printerdan Basılan Ev Yapmayı Planlıyor

"DUS Architects" tarafından tasarlanan ev projesi, dünya veya ay üzerindeki ilk 3-boyutlu baskı yapı olmasa da, Amsterdam'da inşa edilecek ilk tam boyutlu kanal evi olma özelliğine sahip.

Amsterdam’ın kuzeyinde, Buiksloter Kanalı üzerinde inşa edilecek yapı, 3-boyutlu baskı mimarisi için bir araştırma merkezi olarak hizmet verecek. Evin bileşenleri, bir nakliye konteynerinin içinde yer alan, 3,5 metre yüksekliğindeki, Felemenkce oda üreticisi anlamına gelen “KamerMaker” isimli baskı makinesi kullanılarak yapının inşa edileceği alanda basılacak. Evin cephe ve birinci katını basmak için malzeme olarak polipropilen kullanacak olan mimarlar, sonlara doğru, geri dönüşüme uygun malzemeler olan bioplastik ve plastik kullanmayı umuyorlar.

“Bu yıl, aşama aşama tüm cepheyi ve ilk odayı basmayı planlıyoruz. İzleyen aylar ve yıllarda evin diğer odalarını basarak devam edeceğiz,” diyen Hedwig Heinsman sözlerine şöyle devam ediyor “Biz, şantiye alanını aynı zamanda bir etkinlik alanı olarak düzenlemek istiyoruz. İnşaat alanında baskı makinesine sahip olacağımız için her yeni üretimi orada sergileme imkanı bulacağız. Süreç başlı başına deneme ve öğrenme üzerine kurulu.”

Kanal evinin ilk safhası tamamlandığında, yapının diğer odaları basılmaya devam ederken, tamamlanan ilk oda karşılama odası olarak kullanılmaya başlanacak. Kanal evinde her oda özel bir araştırma konusuna dayalı bir temaya sahip olacak. Bu konular, deneyselden çok daha ciddi içeriklere çeşitlilik gösterebilecek. Örneğin yemek odasında araştırmacılar patatesler ile 3-boyutlu baskı yapabilirken, bir diğer odada plastik şişeler baskı malzemesi olarak yeniden kullanılmak adına geri dönüştürülebilecek.

Bir araştırma merkezi olarak hizmet verecek bu kanal evinin basımına önümüzdeki altı ay içerisinde başlanılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın