Amsterdam’da Renkli ve Eğlenceli Detaylarla Tasarlanmış Bir Konut Kompleksi

Hollandalı tasarım stüdyosu Blom Interieurs, Shift Architecture Urbanism'in Amsterdam'da tasarladığı Domūs Houthaven konut kompleksi için dolaplı yatak odalarıyla renklendirilmiş çok fonksiyonlu iç mekanlar tasarladı.

235 kompakt kiralık dairenin yer aldığı kompleks, çok sayıda kişiye barınma imkanı sağlayacak şekilde alan ve malzemeler etkin kullanarak oluşturulmuş.

Her dairede gömme raflı ve yatak altı çekmeceli bir yatak odası dolabına yer verilmiş. Uyku dolabı, delikli çelik katlanır kapaklarla yaşam alanından ayrılabilir şekilde tasarlanmış.

Tasarıma göre, kapılar kapatılınca tüm daire bir oturma odası haline gelirken geceleri kapılar açılınca çok büyük bir yatak odası oluşuyor.

Shift Architecture Urbanism tarafından tasarlanan bireysel daireler, binanın kat planına göre düzenlenmiş renk bloklu modüler birimlerle 43 ila 60 metrekare arasında değişiyor.

Her dairenin merkezinde bir mutfak, kapalı yatak odası, banyo ve depolama alanından oluşan “akıllı yaşam çekirdeği” tasarlanmış. Depolama alanları zeminden tava doğru birleştirilerek alan kullanımı maksimum seviyeye çıkarılmış.

Evlerin iç tasarımdaki çelik kapılar, soluk laminat zeminler, işlenmemiş beton tavanlar ve beyaz duvarlar da parlak renkli mobilyalar ve modüler ünitelerle kontrast oluşturacak şekilde tasarlanmış.

Konut sakinlerine, bireysel dairelerinin yanı sıra ortak çalışma, yaşam, yemek pişirme, hizmet ve bahçe alanlarına erişim imkanı sağlanmış. Shift Architecture Urbanism, sakinler arasındaki etkileşimi teşvik etmek ve “yalnızlığı önlemek” için bu ortak alanları tasarlamış.

Kitaplık olarak da kullanılabilen ahşap kaplamalı bir oturma alanı da dahil olmak üzere, çok işlevli yaşam alanında yerleşik mobilyalar kullanılmış.

Yaşam ve ortak çalışma alanları, pastel yeşil seramik karolarla kaplı küçük bir mutfak ünitesiyle ayrılmış. Bir oda bölmesi görevi gören büyük bir televizyon ünitesi daha fazla saklama alanı ve açık raflar sağlayan ahşap bir kabine oturtulmuş.

Proje boyunca stüdyo, çeşitli renk, desen ve malzeme kullanmayı amaçlamış. Pastel tonlardaki kapı ve pencere çerçeveleri, dairelerin her birinde perdelerle uyum sağlarken, girintili pencere pervazları rahat oturma alanları oluşturmak üzere planlanmış.

Çatıdaki bir çardakta, turkuaz çinilerle kaplı merkezi bir ada ve kontrast oluşturan uzun kırmızı bir yemek masası ile yemek pişirme stüdyosu olarak işlev gören ortak bir mutfak alanı oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın