Amsterdam’da Perdelerle Donatılmış Bir Ortak Çalışma Ofisi

Tasarım stüdyosu Beyond Space, Amsterdam′da bulunan bir ortak çalışma ofisinin iç tasarımında mağara benzeri özel alanlar oluşturmak üzere dalgalı lazer kesim kumaş kullandı.

Hollanda′daki ofisin tasarımı için kumaşlar konusunda uzmanlaşmış bir stüdyo olan Siersema Interieur ile birlikte çalışan Beyond Space, yakınlardaki IJ nehrinin dalgalarından ilham almış.

Stüdyo, suyun hareketini taklit eden dalga efektli perdeler oluşturmak için bir kilometrelik yarı şeffaf kumaş kullanmış. Soluk mavi-yeşil renkteki kumaş katmanları dikey olarak asılmış ve odanın yüksek tavanından aşağıya doğru sarkıtılmış.

Doğal gün ışığını en üst düzeye çıkarmak için alanın kenarında düzenlenen çalışma alanları ve toplantı odaları da dahil olmak üzere, çoklu kumaş katmanları kullanılarak altı alan oluşturulmuş.

Yarı şeffaf polyester, olası yıpranmayı önlemek için farklı uzunluklarda ve şekillerde lazerle kesilmiş.

Çalışma alanları açıklıklar ve kemerler ile birbirlerine bağlanırken ortak alanlarda perdeler kısa tutulmuş ve özel alanlarda daha uzun bırakılmış.

Kumaş, istenen dalgalanma efektini yaratmak için yerlerde kiriş ağırlıkları ile donatılmış.

Polyesterin şeffaflığı, ışığın ofise yumuşak bir şekilde süzülmesini ve farklı şeffaflık katmanları oluşturmasını sağlamış.

Perdelerin her biri eşit aralıklarla yerleştirildiğinden, önden bakıldığında mahremiyet sağlayan alanlar oluşturulurken yandan bakıldığında bir nehri andıran yansımalar sağlanmış.

Ofisin ortasında bir mutfak adası ve yüksek taburelerle tamamlanmış bir mutfak tasarlanmış. Sarkıt lambalar ve saksı bitkileri ile de alan süslenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın