Amsterdam’da Kanal Evinin Aile Evine Dönüştürülmesi

Amsterdam’da Kanal Evinin Aile Evine Dönüştürülmesi

Studio Modijefsky, Amsterdam’ın kuzeyindeki geleneksel bir Dijkhuis’i bir aile evine dönüştürdü.

Bina, bir kanalın yanına inşa edilmiş. Bir set inşa etmek zemin seviyesini yükselttiğinden, etrafındaki evlerin alt, orijinal seviyede bir arka alana (ve bahçeye) sahip olduğu anlamına geliyor. Bu, özellikle mirasa saygı duyulması ve modern dokunuşlar arasında bir dengenin kurulması gereken geleneksel bir evde, tasarım zorlukları ve yaratıcı fırsatlar sunan bir yükseklik ve gün ışığı değişimlerine neden olmuş.

Özgün mimariye uygun bir iç mekan yaratmak ve onu yenilemek için, her bir yaşam alanının mekansal nitelikleri değerlendirilmiş. Yükseklik, ışık ve her bir bina yapısı ve pencere şekli özellikleri maksimize edilmiş. Bu yaklaşımın meyveleri belki de en çok evin arka tarafındaki geniş mutfak ve yemek alanında görülüyor.

Üst kattaki mutfaktan giriş koridoru, set ile aynı seviyede. Koridorun karşısında, kirli beyaz kare fayanslarla süslenmiş bir tuvalet var: duvarda parlak, yerde mat fayans.

Diğer mobilyalar arasında ahşap boyalı bazalar, mor mermer ve pirinç detaylara sahip meşe ahşap klozet bulunuyor.

Sağa dönünce evin en gösterişli yeri olan oturma odasına giriliyor. Art deco süslemelere sahip kavisli, yüksek tavana ferah ve davetkar bir his veren uzun kemerli pencerelerden içeri ışık giriyor. Hem tavan hem de duvarlar, odanın mimari unsurlarını geliştirmek için beyazın üç tonuna boyanmış.

Çok fazla doğal ışık alan bir odada, koyu renkli balıksırtı zeminde olduğu gibi dramatik etki için daha koyu renkler kullanılmış.

Zemin katta başka bir yerde, misafir odası olarak da işlev gören bir çalışma odası bulunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın