Amsterdam’da Deniz Üssü Yenileme Projesi

Yerel mimari stüdyo SLA tarafından yenilenen Amsterdam'daki eski deniz üssünün pencere kenarlarına eklenen geometrik bölmeler, Avrupa ülkelerinin bayraklarından ilham alınarak tasarlanmış.

Blok 27E olarak da bilinen üç katlı yapı daha önce deniz piyadeleri için hizmet veren bir eğitim tesisi olarak kullanılmış.

Stüdyo SLA binanın arka kısmındaki beton cepheyi kazımakla işe başlamış ve cam yünü takviyeli betonarme paneller ile cepheyi yeniden kaplamış. Daha sonra binanın camlarına Avrupa ülkelerinin bayraklarından ilham alarak tasarladıkları geometrik desenli ahşap bölmeleri yerleştirmiş. 

Üzerindeki desenleri Hollandalı minimalist sanatçı Jan Schoonhoven tarafından çizilen camlı levhalar, köşelerindeki üçgen kanatlardan açılabilir özelliğe sahip. Aynı desenler binanın iki ucundaki merdiven boşluğuna yerleştirilen dikey pencereleri süslemek için de kullanılmış.

Tek tabana bağlı, yükseltilmiş iki benzer hacimden oluşan Blok 27E, hem deniz kıyısında hem de Ulusal Denizcilik Müzesi ve Renzo Piano tasarımı olan NEMO Bilim Müzesi’nin yanında konumlanıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın