Amsterdam Amstel İstasyonu Yenilendi

Amsterdam Amstel Tren İstasyonu, orijinalin sadık olacak şekilde Office Winhov ve Gottlieb Paludan Architects tarafından yenilendi.

Fotoğraflar: Office Winhov, Stefan Müller

İstasyon binası, Cor van Eesteren’in şehir planına uyumlu olacak şekilde, demiryolu mimarı H.G.J. Schelling ve kentsel tasarımcı J. Leupen’in ikili çabalarının sonucu olarak 1939’da açılmış. Uzun yıllar 20. yüzyıl Hollanda istasyon mimarisini tanımlamak için çok şey yapan Schelling’in en önemli eserleri arasında gösterilen yapı, 2004 yılında anıtlar listesine girmiş.

Bu nedenle, yenilenmesi, modern yolcunun ihtiyaçlarını ele alırken geçmişe saygı duymak arasında derinden işbirlikçi bir tutum sergilenmiş. Neyse ki, istasyonun orijinal niyeti, nihai amacına uygun olarak optimize edilmiş.

Ayrıca proje Office Winhov’in oldukça önemli sorusuna bağlı kalmış: “Halihazırda sahip olduğumuz binalara bakmanın en iyi yolu nedir?”

Proje, doğuda 1939’dan kalma mevcut, korumaya değer bir istasyon binası ve batıda çevredeki kentsel alanla bütünleşen yeni bir istasyon binasından oluşuyor.

Ayrıca proje, bölgenin hafif raylı sistem ve otobüs hatları, yolları ve bisiklet yollarının yanı sıra hem yer üstünde hem de altında yeni, kapsamlı bisiklet park tesisleri ile yeni ve gelişmiş bağlantılar sağlıyor. Batıdaki yeni istasyon binasının tasarımı, Amstel Nehri’ne ve yeni bir kentsel gelişim alanına doğru açılarak çevresiyle bütünleşiyor.

İstasyondan demiryolu raylarının batı tarafına erişim sağlayan orijinal bir yeraltı geçidi genişletilmiş ve yeni istasyon binasının bir parçası haline getirilmiş. Böylece, öngörülen yolcu akışları tasarımın temel yapısını sağlamış ve istasyon binasının içinden ve peronlar üzerinde yürümeyi içeren bisikletten trene transfer, uygun bir entegre rota haline gelmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın