Amerika Dışında Amerika Mimarlığı

Amerika Birleşik Devletleri 14. Venedik Mimarlık Bienali için ABD mimarlık ofislerinin ABD dışına ihraç ettiği mimarlık pratiğinin 100 yıllık geçmişine odaklanıyor.

Bienal için çalışmaya başladıkları konuyu önceden seçen küratörler Eva Franch i Gilabert, Ana Miljacki ve Ashley Schafer, Rem Koolhas’ın “Absorbing Modernity: 1914-2014” teması çerçevesinde ise odaklandıkları zaman aralığını genişletiyor. Yine bienalin teması çerçevesinde yıldız mimarlar yerine çok daha geniş bir mimar çevresini ele almayı seçiyorlar.

Ana Miljacki, Eva Franch i Gilabert ve Ashley Schafer

New York menşeli ofis Leong Leong ve grafik tasarımcı Natasha Jen tarafından tasarlanan ABD Pavyonu OfficeUS, mimarlık ofisinin tarihteki kimliği ve pratiğinden temel alıyor. Küratörler ise, OfficeUS tarafından 200 mimarlık ofisinden toplanan 1000 projenin tipolojileri ve teknolojileriyle ABD dışında çalışan ABD ofislerinin hikayelerini anlattığını söylüyorlar.

14. Venedik Mimarlık Bienali’nin ABD Pavyonu hakkında daha çok bilgi almak için web sitelerini ziyaret edebilir ve bienal boyunca bizi #ArkiteraBienalde etiketi ile yapacağımız yayınlarda takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın