Amazon’un İkinci Genel Merkezi: The Helix

Amazon'un ikinci genel merkezi için NBBJ tarafından tasarlanan, spiral şekilli cam kuleye inşaat izni çıktı.

The Helix olarak adlandırılan cam kule, Arlington County’deki Amazon’un ikinci genel merkezi olan Amazon HQ2’yi oluşturacak üç ofis binasından biri olacak. İlk olarak Şubat 2021’de önerilen The Helix projesi, kamuya açık oturumlar da dahil olmak üzere uzun bir onay sürecinden geçti.

NBBJ tarafından “sağlıklı bir çalışma ortamı” amacıyla tasarlanan The Helix, çalışanların yürümesi için binanın etrafını saran ağaçlarla kaplı yürüyüş parkurlarını içerecek. Açık hava yolları, çalışanların ormanlık alanlarla kaplı bir tepede inip çıkmanın keyfini çıkarabilmeleri için ana Amazon HQ2 binasının dışından yukarı doğru kıvrılacak. NBBJ, Amazon’un Seattle genel merkezi için kubbe şeklindeki seraları da tasarlamıştı.

The Helix’te yürüyüş parkurunun yanı sıra kapalı bahçeler, bir sanatçı rezidans programı ve 1.500 kişilik bir toplantı merkezi de bulunacak. NBBJ, Amazon’un belirli hafta sonları Helix’i ve yeşil alanlarını halka açacağını söyledi. Amazon HQ2’nin binalarının Arlington County’deki en yüksek binalarından olması planlanıyor.

Virginia, ülke çapında bir yarışmadan sonra Amazon HQ2’nin evi olarak ilan edildi. Amazon 2018’de, ikinci merkezini Arlington ile New York Long Island City’deki bir konum arasında bölmeyi planladı. Bu karar, Queens sakinleri ve politikacıların projeyi bölgede inşa etmenin New York’un zaten çok yüksek olan kiralarını ve sıkışık yapılı çevresini daha da kötüleştireceğini iddia ettikten sonra 2019’da rafa kaldırıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın