Amanda Levete Orman Gölgelerinden Esinlenen Bir Pavyon Tasarladı

İngiliz mimar Amanda Levete, bu yıl ikincisi düzenlenen, Melbourne'deki MPavilion etkinliği için bir enstalasyon hazırladı.

Tasarım, doğal bir gölge elemanı olarak çalışan ormanlardan ilham alarak, kendi gölgeleme sistemini oluşturuyor.

Bu sistem için ileri denizcilik teknolojilerini kullandığını belirten Levete, karbon fiber ve kompozit malzemelerle oluşturduğu gölgeleme yüzeylerinin 3-5 metre genişliğinde ve sadece birkaç milimetre kalınlığında olduğunu ifade ediyor. Bu sayede oldukça hafifleyen strüktür, ince uzun taşıyıcılar vasıtasıyla taşınıyor.

Levete, tasarımın, orman-gölge ilişkisini örnek aldığını söylüyor ve devam ediyor: “MPavilion’15 ormanı çağrıştırmak üzere tasarlandı. Ormanda, rüzgarda sallanan ağaç dalları kırılganlığındaki ince kolonlar, ağaç yapraklarını anımsatan gölgeleme yüzeyleri de bu tasarım anlayışını destekledi.

Anlık hava koşullarından etkilenen formu ile dinamik bir etki yaratan tasarım, gündüz gölgeme elemanı olarak kullanılırken gece ise aydınlatılarak park içinde bir buluşma noktası, odak olarak kullanılabilecek.

5 Ekim’den 2015’ten 7 Şubat 2016’ya kadar sürecek olan MPavilion etkinliği Melbourn’deki Queen Victoria parkında yapılacak. Etkinlik kapsamında birçok konferans, atölye ve müzik performansı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda MPavilion’15 enstalasyonu ziyaretçileriyle buluşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın