Am Hofmannanger: Sanki Her Zaman Varmış Gibi

Am Hofmannanger, bölgenin kırsal dokusunu değiştirmeden bölgeye nüfuz eden yeni bir bina.

Güney Tirol’deki Sarntal’ın manzarası kırsal peyzajı ve geleneksel mimari tarzdaki çiftlikler ile karakterize ediliyor. Null17 tasarımın çıkış noktası olarak, eskiyi korurken yeniyi her zaman oradaymış gibi var olanın içine harmanlamayı, manzaraya zarar vermeden gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Seçilen bina tipolojisi çevredeki binaların tipolojisine onları taklit etmeden yaklaşıyor: proje gelenek ve yenilik arasındaki dengeli ilişkiyi yansıtıyor.

Kompakt kırsal yapıya yalnızca toprak bir yolla çıkılıyor. Arazide, Reinswald’daki bölgeye özgü olan yerel istinat duvarları, açık otopark ya da taraçalama yok. Binanın konumlandırılmasına yönelik bu dikkatli yaklaşım, yapının sanki çayırdaki bir samanlık gibi her zaman orada olduğu izlenimini veriyor.

Yapıda geleneksel malzemelerin, özellikle ahşap, kullanımı öne çıkıyor. İşlenmemiş çam kaplama ve betonarme yüzeyler kontrast oluşturuyor.

Kullanılan ahşabın tamamı müşterinin mülkünden kesilen çam ağaçlarından, alandaki atölyede istenilen boyutlara getirildikten sonra yetiştikleri arazinin karşısına konumlanmış olan evde kullanılmışlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın