Álvaro Siza Konferansı 15 Mayıs’ta MSGSÜ’de…

Mimar Yunus Aran'ın (1976-2000) anısını yaşatmak için 2001 yılından bu yana düzenlenen Yunus Aran Konferansları'nın 45. konuğu, Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi, ünlü Portekizli mimar Álvaro Siza olacak.

15 Mayıs 2012 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde düzenlenecek konferansta Türkiye’deki dinleyicilerle ilk kez buluşacak olan Siza, Brezilya’da Iber Camargo Vakfı için tasarladığı müzeden yola çıkarak mimarlık öyküsünü dinleyicilerle paylaşacak.

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1999 yılında mezun olan mimar Yunus Aran’ın (1976-2000) anısını yaşatmak ve mimarlık fakültesi öğrencilerinin birikimlerine katkıda bulunmak için 2001 yılından bu yana düzenlenen Yunus Aran Konferansları’nın 45’incisi dünyaca ünlü bir mimarı ağırlayacak. Bugüne kadar alanlarında uzman ve saygın çok sayıda ismi dinleyicilerle buluşturan konferansın son konuğu, 1992 yılında aldığı Pritzker Mimarlık Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen Portekizli mimar Prof. Álvaro Siza olacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda 15 Mayıs 2012 tarihinde 14:30’da başlayacak olan ücretsiz konferansta simültane tercüme yapılacak.

Siza konferansta, Iber Camargo Vakfı’nın koleksiyonlarının sergilenmesi için tasarladığı binayı anlatacak. Brezilya’nın Porto Alegre kentinde, deniz kenarında yüksek kayalıklarla çevrili bir alana konumlanması öngörülen yapı bir çok işlevsel alanın yanısıra çalışma alanlarını da içermektedir. Siza, tasarladığı müze üzerinden bir mimarlık öyküsünü dinleyicileriyle paylaşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın