Altın Rant

İstanbul’un Altın Boynuz’u Haliç’e, yat limanı ve kompleksi yapılacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesini yap-işlet-devret modeli çerçevesinde ihaleye çıkardı. Projeye ait ihale dosyaları 15 Mayıstan itibaren ücretsiz olarak görülebilecek. Geçici teminat tutarı 50 milyon TL olacak.

HALİÇ ŞİRKETLERE AÇILDI

İstanbul’un tarihi ve kültürel bölgelerinden Haliç ve çevresi de kentsel dönüşümden payını alıyor. Son yıllarda Fener, Balat, Ayvansaray gibi Haliç çevresindeki tarihi mahalleler emekçi halktan boşaltılmaya çalışılıyordu. Bölge ile ilgili rant projeleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Dün Resmi Gazetede yayınlanan ihale duyurusu ile Haliç’te yat limanı projesi ihaleye çıkartıldı.

İhale, teklif verme şartnamesinde detaylandırılan usul ve esaslar kapsamında kapalı teklif alma usulü ile yapılacak. Projeye ait ihale dosyaları 15 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ücretsiz olarak görebilecek. Ancak, ihalelere iştirak etmek için ihale dosya bedeli olan KDV dahil 50 bin TL’yi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğüne yatırmalarını müteakip buna dair makbuzla birlikte Liman Yapım Dairesi Başkanlığı’na müracaat ederek dosyalarını almaları gerekecek. Geçici teminat tutarı 50 milyon TL olacak.

KIYI KANUNU DEĞİŞİR DEĞİŞMEZ…

AKP Hükümeti Kıyı Kanunu’nu değiştirir değiştirmez Haliç’in ihaleye çıkması dikkat çekiyor.

Kanun nisan ayı başında değişmiş, kıyı ve sahil şeridinde yapılaşmanın önü açılmıştı. Gizli imar affı getirdiği için eleştirilen kanun değişikliğinde “sahil şeridi” 100 metreden 50 metreye indirildi. Kıyıda yapılaşmanın önü açıldı. Yat limanları bir yana kıyılarda otel yapımına dahi izin veren değişiklikler yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın