Alsop RMJM’den Ayrılıyor

Will Alsop, 2 seneden az bir süredir çalıştığı RMJM'den, RMJM müdürü Scott Lawrie ile ortak bir iş kurmak üzere ayrılıyor.

RMJM başkanı Peter Morrison konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir süre için Will ve Scott ile tartışmamız oldu ve tüm taraflar, bunun, gelecek için en iyisi olduğu kararını aldı. Will ve Scott uluslararası düzeyde firma için çok önemli bir rol oynadı ve hiç şüphesiz ki her ikisi de mükemmel yetenekleri olan ünlü mimarlar. Son 2 yılda firmamıza yaptıkları katkılar için minnettarız. Yeni bir şeye başlama konusundaki çabalarını anlıyorum, amacımız çeşitli projelerde yine birlikte çalışabilmek.”

Dedikodulara göre Alsop, geçtiğimiz Mart ayında Cannes’da MIPIM konferansında RMJM’den ayrılacağının sinyallerini vermişti. Fakat Haziran ayında Alsop Building Design’a çok meşgul olduğunu ve henüz ayrılmak gibi bir planının olmadığını söylemişti.

Lawrie şunları söylüyor: “Yaratıcı topluluğun merkezi olan disiplinlerarası tasarım stüdyomuzun vizyonu RMJM için öncelik teşkil etmiyordu. Bu girişim, vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için bize gereken özgürlüğü veriyor.”

Alsop ve Lawrie’nin yeni şirketi bazı RMJM işlerini bulunduracak ve yine Battersea’de yer alacak.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    RMJM’yi Türkiye’deki işlerinden dolayı tanıyan ve Alsop’u İstanbul’da bir konferans için ağırlamış birisi olarak zaten ortaklığı anlayamıyordum. Hani birbirine benzemeyenlerin evliliği gibi 🙂

Bir yanıt yazın