Alp’ten şehitlere Anıtköy önerisi

Terör saldırılarında hayatını kaybeden asker, polis ve ASALA tarafından katledilen diplomat şehitlerimizin anısına kurulması planlanan 'Anıtköy' için yer aranıyor.

Diyarbakır’da şehit olan 13 askerimizin ardından projeyi gündeme getiren Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Cumhuriyet tarihi boyunca terör saldırılarında şehit olan yaklaşık 35 bin kişinin isim ve resimlerinin yazılı olacağı ‘Anıtköy’ için projenin hazır olduğunu açıkladı. Dünyada Yahudi soykırımı ve sözde Ermeni soykırımı için onlarca anıt ve müze bulunduğunu belirten Alp, “Bizde Çanakkale Anıtı gibi görkemli, Anıtkabir gibi anlamlı bir anıt yapalım. Vatan için canlarını veren evlatlarımızı unutmayacağımızı dünyaya gösterelim” dedi.

İlk olarak 2007 yılında gündeme getirdiği projenin yer sıkıntısı ve maddi imkansızlar nedeniyle hayata geçirilemediğini anlatan Alp, projesini kendisinin çizdiği Anıtköy için siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarından destek istedi. Alp, “Devletimiz, güçlü patronlarımız, sivil toplum örgütlerimiz projenin ucundan tutsun, bana yer göstersinler. Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölür” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın