Almanya’da Karbon Sıfır Otel

Mimarlık ofisi Von M, Almanya'nın Ludwigsburg şehrinin merkezinde, bölgeyi yenileme planının bir parçası olarak karbon sıfır bir otel inşa etti.

Şehrin planlama departmanı otelin Ludwigsburg’daki ilk karbon sıfır bina olarak bir öncü projesi olmasını istemiş. Hotel Bauhofstrasse’nin zemini ve merdivenleri betondan yapılmış olsa da mimarlık ofisi daha sürdürülebilir bir bina oluşturmak için otelin inşasında ahşap modüllerle çalışmayı seçmiş. Binanın taşıyıcı elemanları da ahşaptan yapılmış.

Avusturya’da yöresel ahşap kullanılarak üretilen modüller Ludwigsburg’a taşınmış ve beş gün içerisinde montajı tamamlanmış. Von M, beton kullanımını minimuma indirerek sıfır karbon bir bina oluşturmuş.

Projede toplamda 440 metreküp odun kullanılmış, böylece depolama ve nakliyeden kaynaklanabilecek 880 ton karbon sıfırlanmış.

En yakın komşusuyla aynı yükseklikte olan Hotel Bauhofstrasse, fiber çimento plakalardan yapılmış kendine özgü bir beyaz cepheye sahip.

Binanın içinde beton yüzeyler açıkta bırakılmış ve çapraz lamine ahşap levhalar boyanmamış.

Otelin 55 konuk odası, bej ve şeffaf beyaz perdeler ve gri halı ile nötr renklerle dekore edilmiş. Alçaltılmış pencere eşikleri, kenti seyretmek için hem koltuk hem de manzara izleme noktası işlevi görmesi için kumaşla kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın