Alışveriş Merkezinin Yüzde 99’u Zemin Seviyesinin Altında

Alışveriş Merkezinin Yüzde 99’u Zemin Seviyesinin Altında

Londra merkezli mimarlık ofisi Sybarite, New York merkezli peyzaj ofisi James Corner Field Operations işbirliği ile Çin'in Chengdu kentinde bir alışveriş merkezi tasarladı.

Dünyanın en büyük binası olan New Century Global Centre’ın yanında yer alan SKP Chengdu mağazası, binaların yüzde 99’u zemin seviyesinin altında olmak üzere 500.000 metrekarelik perakende ve konaklama alanları içeriyor.

Projenin kuzeyinde SKP çok katlı mağazası ve güneyinde üzerinde 39 metre yüksekliğe ulaşan altı adet su fışkırtan kulenin yer aldığı geleceğe odaklı SKP-S mağazasına yer verilmiş.

Bu iki yüksek mağaza arasında, açılı köprülerle kesişen manzaraya oyulmuş kanyon benzeri yürüyüş yollarıyla bölünmüş bir dizi mağaza düzenlenmiş. Bu mağazalarda, Hermes, Louis Vuitton, Gucci ve Prada gibi önemli markalara yer verilmiş.

Projenin merkezinde, yerin altındaki alışveriş katlarına ışık ve erişim sağlayan, kare bir iç bambu bahçesi içeren camlı bir merkez küp yer alıyor.

Tüm yapılar, James Corner Field Operations tarafından tasarlanan ve “botanik patchwork yorgan” olarak tanımlanan bir dizi farklı park dokusu ile kaplı.

Mimarlık ofisi proje kapsamında, alışveriş yapanlar için çeşitli farklı alanlar yaratmayı ve tipik bir mağaza estetiğinden kurtulmayı amaçlamış.

Alışveriş merkezi, binaya entegre istasyon girişlerine sahip birkaç metro hattının üzerinde ve 2.400 araçlık bir yeraltı otoparkını içerecek şekilde hayata geçirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın