Alışveriş Merkezinin Mikro Daireli Apartmana Dönüşümü

ABD'nin Rhode Island eyaletine bağlı Providence kentinde 188 yıllık bir alışveriş merkezi, içinde 48 mikro apartman dairesi ve iş alanları barındıran bir barınma ve ticaret mekanına dönüştürüldü.

 ABD’nin en eski alışveriş merkezi, Ulusal Tarihi Yapılar Listesi’nde yer alan Arcade Providence, ucuz ve kullanışlı mikro apartman dairelerinin olduğu bir yaşam alanına dönüştürüldü.

Tasarımı yapan ofis Northeast Collaborative Architects üstteki ikinci ve üçüncü katları 48 mikro ev birimine, alt katı da ticari mekana dönüştürdü. Bekar insanların nüfusu giderek artarken konut sorununun çözümü olarak görülen mikro apartmanlar çoğalmaya başladı.

Arcade Province, ABD’nin en eski alışveriş merkezi; 188 yaşında. Bina, 1828 yılında Russell Warren ve James Bucklin tarafından, kolonları, granit duvarlarıyla, Yunan canlandırmacılığı üslubunda tasarlanmış. 185 yıl boyunca restoranların ve küçük dükkanların olduğu bu ikonik alışveriş merkezi ve kentin ticari merkezinin lobisi, 1976 yılında ABD Ulusal Tarihi Yapılar Listesi’ne girmiş. 2008 yılında kapanan alışveriş merkezinin yeniden canlandırılması için o günden bugüne mücadele edilmiş. Sonunda bina, faydalı bir işlev üstlenerek, ucuz ve kompakt kiralık dairelerin olduğu son haline dönüştürülmüş.

Kiralık olan mikro apartman dairelerinin genişlikleri 20-40 metre kare arasında değişiyor. Her birinde yatak, masa, koltuk, televizyon bulunuyor. Mutfaklar da bulaşık makinesi, mikrodalga fırın ve mini buzdolabından oluşuyor. Bu küçük apartman daireleri, standartlara uymadığı için çözümü pansiyon olarak göstermekte bulmuşlar ve bunun da bazı kuralları var: Odada pişirme cihazları bulundurmamak (sadece mikrodalga fırın bulunuyor) ve ev içi ara bölme kapıları koymamak gibi.

Evlerin kiraları 750 dolar. ABD ortalamasına göre ucuz sayılıyor. Kiracılar daireler küçük olmasına rağmen hem ucuz hem de kompakt ve kullanışlı olduğu için memnun görünüyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın