Alinda Antik Kenti gün yüzüne çıkarılıyor

Karpuzlu'da bulunan ve Karya döneminin önemli merkezlerinden olan Alinda Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması için başlatıan çalışmalar devam ediyor.

Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Alinda Antik Kentin gün ışığına çıkmasıyla birlikte ilçelerine gelecek turist sayısında büyük bir artış yaşanacağı için Karpuzlu’nun gelişeceğini söyledi. Başkan Dönmez, Alinda Antik Kentteki çalışmaların, Avusturya Bilimler Akademisinden Arkeolog Dr. Peter Ruggendorfer’ın başkanlığında ve Kültür ve Turizm Bakanlığı gözetiminde sürdürüldüğünü ifade etti.

Yüzey araştırmalarının yaklaşık olarak 3 yıl daha süreceğini belirten Dönmez, “Alinda Antik Kentinin gün yüzüne çıkarılması çalışmaları çok gecikmesine rağmen başlamış olması bile son derece sevindirici. Çalışmalar, Avusturya Bilimler Akademisinden Arkeolog Dr. Peter Ruggendorfer’ın başkanlığında ve Kültür ve Turizm Bakanlığı gözetiminde sürdürülüyor. Kazı heyetinden aldığım bilgilere göre, kentin tamamen gün yüzüne çıkması belki yüzyıllar alacak. Fakat kazı çalışmalarının başlamasından itibaren kente ziyaret edecek turist sayısında büyük artış olacağı kaçınılmaz. Alinda’yı tanıtmak için iyi bir model oluşturulup, buraya gelen turistlere kent hakkında detaylıca bilgiler verildiği takdirde burada ziyaretçi sayısı büyük oranda artacaktır. Bu ilçe açısından elde edilecek kazanımlardan sadece bir tanesi. Bunun yanı sıra dünya kamuoyunun dikkatini çekecek bir kent olduğu için bilimsel açıdan çok konuşulan bir yer olacak Alinda ve bu kenti içinde barındıran Karpuzlu çok şeyler kazanacak. Burada yapılacak her bir çalışmada Karpuzlu kazanacak” dedi.

Başkan Dönmez, Alinda Antik Kentin gün ışığına biran önce çıkartılması için belediye olarak çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bütün imkanları ile tam destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın