Alakır’daki HES’lere Karşı İmza Toplanıyor

Alakır Nehri Kardeşliği Alakır Vadisi'nde kurulması planlanan iki yeni HES'e ÇED olumsuz raporu verilmesi için toplamaya başladığı imzaları Halkı Katılım Toplantısı'nda verecek.

Alakır Nehri Kardeşliği Alakır’da yapılması planlanan iki yeni HES projesinde ÇED olumsuz raporu çıkması için imza topluyor.

Alakır Nehri Kardeşliği Alakır Vadisi’nde kurulmak istenen iki yeni HES’e karşı süren mücadele çerçevesinde toplanan imzaları 22 Ağustos’ta Antalya Valiliği’nin düzenleyeceği Halkın Katılımı Toplantısı’nda teslim edecek.
Alakır 1 ve Alakır 2 HES’lerini yapmak isteyen ADO şirketinin HES’lerin yapımına başlayabilmesi için ÇED raporu alması gerekiyor. ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ bu raporun alınabilmesi için yapılması gerekenlerden biri.

Alakır Nehri Kardeşliği’nden yapılan açıklamada, bu toplantının “halkın sürece müdahil olabileceği tek zaman” olduğunu belirtildi.

“Vadide yapımı tamamlanan diğer dört HES’in yarattığı yıkım ortadayken bu son iki HES’in yapılması vadinin artık tamamen yok olması anlamına gelmekte.

“Bu HES’lerin de yapılması durumunda senelerdir uğruna mücadele verdiğimiz vadide hiçbir doğa parçası, canlı yaşamı kalmayacak; Alakır Vadisi, baştan aşağıya kuruyacak.”

Kriterler değişebilir

Antalya Valiliği ÇED Şube Müdürlüğü İzin ve Denetim Müdürü Yahya Şimşek’e seslenilen imza kampanyasında, Alakır Vadisi’nin 1. derece doğal sit alanı ilan edilmesi gerektiği, bu konuda açılan davanın sonuçlanmasının beklendiği dile getiriliyor.

Dava sonucunda Alakır Vadisi 1. derece doğal sit alanı ilan edilirse ÇED başvuru ve izin kriterleri tümüyle değişecek. 

Kampanyaya buradan katılabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın