Akün ve Şinasi Sahnesi Yeniden Satışa Çıkarıldı

Akün ve Şinasi Sahnesi yeniden satışa çıkarıldı. Başkent Dayanışması ve tiyatro sanatçıları 21 Temmuz’daki ihale öncesi Ankaralılardan ve tüm tiyatroseverlerden destek bekliyor.

Ankara Tiyatrosunda önemli bir yere sahip olan Akün ve Şinasi Sahnesi yeniden satışa çıkarıldı. Sahnelerin satılmasına karşı çıkan Başkent Dayanışması ile tiyatro sanatçıları yaptıkları basın açıklamasıyla 21 Temmuz’daki ihaleye karşı mücadele edeceklerini duyurdu. Geçen yıl satışa çıkarılan fakat ihaleleri iptal edilen Akün ve Şinasi Sahnesi yeniden satışa çıkarıldı. Tiyatro sahnelerinin bulunduğu iki bina daha önce iki kez ihaleyle satışa çıkarılmış fakat ihalelerde istenilen miktarlar teklif edilmediği için satış gerçekleşmemişti. Geçen günlerde sahnelerin satışı için yeniden ihale yapılacağının duyurulması üzerine Başkent Dayanışması bir basın açıklaması yaparak eylem takvimini açıkladı. Akün ve Şinasi Sahnesi’nin satılmasına karşı çıktıklarını belirten dayanışma üyeleri, “İnsanların sanata ulaşma hakları gasp ediliyor” dedi. Ankara’nın kültür ve sanat oluşumlarının yok edilmeye çalışıldığını belirten dayanışma üyeleri, ihalenin iptali için mücadele edeceklerini açıkladı. Düzenleyecekleri eylemlerle ihaleye itiraz etmeyi planlayan Başkent Dayanışması 15 Temmuz Salı günü saat 12.00’de Konur Sokak’tan Akün ve Şinasi Sahnesi’ne yürüyecek.

“Tiyatroların kapatılması sanata karşı cinayettir”

Başkent Dayanışması’na tiyatro sanatçıları da destek verdi. Akün ve Şinasi Sahnesi’nin Ankara tiyatrosu için önemini vurgulayan sanatçılar, satış kararını “cinayet ” olarak değerlendirdi. Ayrıca, Sanatçılar Paris ve Viyana gibi Avrupa başkentlerinde yüzlerce tiyatro bulunduğunu, Ankara’daysa sadece 12 tane tiyatro bulunmasına karşın tiyatro sayısının daha da azaltılmaya çalışıldığını belirtti. “Bu sahnelerin satışı tiyatroya, sanata karşı yapılan bir saldırıdır” diyen sanatçılar, sahnelerin satışına karşı tiyatroseverlerin ve Ankaralıların desteğini istedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın