Aktif Strüktürler İstanbul Tasarım Bienali’nde

Refik Anadol ve Alper Derinboğaz tarafından hazırlanan Aktif Strüktürler projesi İstanbul Tasarım Bienali'nde yer alıyor.

İlki İstiklal Caddesi’nden elde edilen ses kayıtlarıyla Yapı Kredi Kültür Merkezi Binası cephesinde dinamik bir performans olarak sergilenen Aktif Strüktürler projesinin ikincisi Galata ve Göktürk olmak üzere İstanbul’un iki farklı kentsel dokusuna odaklanıyor.

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol ve mimar Alper Derinboğaz ortaklığında hazırlanan “Augmented Structures v2.0 – Galata / Göktürk” Aktif Strüktürler projesi, biri şehir merkezinde bulunan, son dönemde hararetli bir dönüşümden geçmiş bir kentsel doku; diğeri güvenlikli sitelerden oluşan bir banliyö bölgesi olmak üzere, İstanbul’un iki farklı bölgesine odaklanıyor ve onların içsel niteliklerini göz önüne seriyor. İşitsel peyzaj ve veri eşleştirmesine dayanan proje bu iki bölgenin bağlamlarıyla ilgili görünmez enformasyonu ortaya çıkarırken kentin varoluşunu yeni medya teknolojileri dolayımıyla anlamanın alternatif bir yolunu öneriyor.

Bu proje mimarlık, ses tasarımı, görsel sanatlar gibi birbirine uzak disiplinleri bir araya getiriyor ve birbirinden ayrılmayacak bir bütün içinde eritiyor. Estetik ve yapılı çevremizin güncel algısını anlamaya çalışırken bir taraftan da sanat ve mimarlığın durduğu yeri sorgulayan bu enstalasyonu 1. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında İstanbul Modern’de ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın