Aktif Öğrenciler için OeAD Pasif Evleri

OeAD tarafından düzenlenen "Green.Building.Solutions" etkinliği 13 Temmuz - 04 Ağustos 2024 tarihleri arasında, "Alternative Economic and Monetary Systems" etkinliği ise 15 Temmuz - 02 Ağustos 2024 tarhileri arasında Viyana'da yapılacak.

Fotoğraf: OeAD

Avusturya’nın önde gelen öğrenci konaklama sağlayıcısı OeAD, sürdürülebilir yaşam alanları yaratarak genç nesillerin bunu deneyimlemelerini sağlıyor. Uluslararası ve yerel öğrencilere yönelik konaklama hizmetleri sunan kuruluş, 13 öğrenci yurdundan 8’ini pasif ev standartlarında inşa etmiş. OeAD, bu adımıyla hem öğrencilere konforlu bir yaşam alanı sunuyor hem de sürdürülebilirlik konusunda bilinç uyandırıyor.

Pasif evler, minimal enerji tüketimi ile maksimum konfor sunarak çevre üzerindeki etkileri azaltmayı amaçlıyor. Elektrik, su, ısıtma ve internet gibi temel hizmetlerin konaklama ücretine dahil edilmesi, öğrencilere ekonomik bir çözüm sunarken, OeAD’nin çevreye olan taahhüdünü de ortaya koyuyor.

2005 yılında, dünyanın ilk pasif ev standartlarındaki öğrenci yurdunu Viyana’da hayata geçiren OeAD, bu öncü adımıyla bir konaklama sağlayıcı olmanın ötesine geçerek, çevre bilincinin gençler tarafından deneyimlenerek artırılmasında aktif bir rol üstlenmiş. Kurumun gelecek vizyonu ise, sıfır enerji ya da enerji fazlası binalar inşa etmek yönünde.

OeAD 2010 yılından beri öğrencilere yönelik iki ayrı yaz okulu da düzenliyor. “Yeşil.Bina.Çözümleri.” adlı yaz okulu, geleceğin mimar, planlamacı ve mühendislerine pasif ev planlama, sürdürülebilir kentsel gelişim ve yeni enerji teknolojileri gibi alanlarda derinlemesine bilgi sunuyor. İkinci yaz okulu olan “Alternatif ekonomik ve parasal sistemler – AEMS” ise, ekonomi, toplum ve çevre arasındaki ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Dörder haftalık her iki programda, katılımcılarına Viyana’da pasif ev standartlarındaki öğrenci yurtlarında konaklama imkanı sunuyor. Program tarih ve detaylarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Green.Building.Solutions: 13 Temmuz – 04 Ağustos 2024

Alternative Economic and Monetary Systems: 15 Temmuz – 02 Ağustos 2024

OeAD, bu projeleriyle sadece öğrencilere değil, geniş bir kitleye sürdürülebilir yaşam biçimlerinin önemini vurguluyor. Kurum, gelecek nesillerin çevre bilincini artırma ve sürdürülebilir bir dünya için adımlar atma konusunda ilham kaynağı olmayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın