Akrilik Peyzaj

Japon sanatçı Nobuhiro Nakanishi, göz alıcı enstalasyonu "Layer Drawings"te, akrilik üzerine kronolojik olarak yerleştirdiği peyzaj fotoğrafları ile insan algısıyla oynuyor.

Nobuhiro Nakanishi, konsept projesi Layer Drawings’te perspektifi ve onun değişen algı durumlarını sanatsal yollarla keşfetmiş.


Fotoğraflar: Nobuhiro Nakanishi

Enstalasyon Nakashi’nin uzun süredir çekmekte olduğu fotoğraflar ile oluşturulmuş.

Orman, bulutlar ve gün batımı gibi doğa olaylarını betimleyen fotoğraflar, bir süre sonra unutulacak anları yakalamayı amaçlıyor.

Nakanishi, üç boyut duygusunu uyandırmak için fotoğrafların her birini kronolojik sıraya göre yerleştirilen pleksiglas akrilik yüzeyler üzerine basmış.

Her biri özgün fotoğraflardan oluşan koleksiyon duvar üzerine monte edilerek, ziyaretçilerin etrafında aniden belirip yanından uzaklaştıkça ortadan kaybolan tek bir sahneye dönüştürülmüş.

Mekanlarla ve değişen perspektifle yapılan çalışmaların dinlendirici bir yanı da bulunuyor.

Nakaniski internet sitesinde yaptığı çalışmayı şu şekilde açıklıyor:

Hepimiz zamanın ilerleyişine birer konuyuz, yine de her birimiz onu kendi bakışımızla hissediyor ve algılıyoruz. Zamanın bir formu, sınırı yoktur ve zaman sabitlenip kavranamaz. Bu yerleştirmedeki fotoğraflara baktığımızda, tek tek imgeler arasındaki boşlukları doldurmaya çalışıyoruz. Geçici ve belirsiz olan kayıp zamanı ve mekanı doldurmak için kendi fiziksel deneyimlerimizi resmediyoruz. Bu seride, ziyaretçi ve sanatçı tarafından paylaşılan duygular olarak zamanı ve mekanı yeniden resmetmeyi denedim.

Etiketler

Bir yanıt yazın