AKP’yle Birlikte Talan Hızlandı

Halkın oylarıyla iş başına gelen yerel yöneticilerin Adana’yı gözetmeyen uygulamalara imza attığına dikkat çeken TMMOB, her geçen gün Adana’nın yaşanılır bir kent olmaktan çıktığına vurgu yaptı.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Adana İl Koordinasyonu (TMMOB İKK) yaklaşan yerel seçimler öncesinde Adana’da emekten yana, katılımcı, kamusal yararı esas alan yerel yönetim anlayışının hakim olması için izlenmesi gereken politika ve yöntemleri paylaştı.

KENTLER RANT ALANI OLDU

1980’den bu yana kent ve kenti çevreleyen ortamların doğal ve kültürel varlıkların yağmalandığını belirten TMMOB İKK Sekreteri Nazım Biçer, AKP’nin 11 yıllık iktidarında kentlerin talana açılarak rant yaratılması sürecini hızlandırdığını söyledi. Sanayiden eğitim ve sağlığa kadar bir çok kamu hizmetinin özelleştirildiğini belirten Biçer, “Başta su, elektrik, doğal gaz ve ulaşım gibi temel kentsel altyapı hizmetleri ile eğitim, kültür, sağlık, çevre vb. alanlarda sosyal hizmetler özelleştirildi” dedi. Adana’nın da bu politikalardan nasibini aldığını belirten Biçer, halkın oylarıyla iş başına geçen yerel yöneticilerin uygulamaları sonucu Adana’nın her geçen gün yaşanılır olmaktan daha da uzaklaştığına dikkat çekti. Yeşil alanlar ve boş alanların hızla şantiye alanına dönüştürüldüğünü belirten Biçer “Adana’da Seyhan Nehri havzasına yapılmak istenen Gençlik Merkezi ve kamu yararı ayaklar altına alınarak 5 Ocak Stadyum alanına AVM ve çok katlı konutlar yapılmak isteniyor.”

EMEKTEN VE EŞİTLİKTEN YANA

Kentini, insanı önemsemeyen, ranta dayalı anlayışla yöneticilik yapanların bugün yeniden yerel yöneticiliğe talip olduklarını ifade eden Biçer, “Bu anlayışlarla sürdürülecek olan bir yerel yöneticilik kabul edilemez. Yerel yönetimler kamu yararını gözeten, katılımcılığa ve paylaşıma açık, şeffaf ve Adanalıların çıkarlarını ön planda tutmalıdır” dedi. Kente karşı suç işlememiş, kent halkının ve meslek örgütlerinin demokratik katılımını sağlayacak bir yerel yönetim anlayışı istediklerini anlatan Biçer, emekten ve eşitlikten yana adaylarla çalışmalarını paylaşacaklarını dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın