AKP’li Fatih Belediye Başkanı: ‘Projemizi engelleyen ağaçları yok ettik’

Kentsel yenileme projeleri uğruna güzergâhta bulunan ağaçların katledildiği iddiaları Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından doğrulandı.

Fatih Camii’nde yapılan yenileme çalışmaları hakkında konuşan Demir, “Projemizi engelleyen tüm ağaçlar yerlerinden söküldü” diyerek itirafta bulundu.

AKP’li belediyeler, inşaat şirketleri, konut firmaları tarafından projelerle yağmalanan ve ranta açılan bölgelerde doğa katliamı yaşandığının sürekli inkâr edildiği biliniyor. Sulukule, Fener-Balat-Ayvansaray gibi tarihi bölgeleri şirketlere devretmesiyle, kentsel yağma projeleriyle yaptığı hukuksuzluklarla bir hayli sicili kabarık olan AKP’li Fatih Belediyesi projeler uğruna ağaçların yok edildiğini itiraf etti.

Çınar ağaçlarının Anıtlar Kurulu tarafından kesildiğini de iddia eden Demir, “Çınar ağacının kökleri caminin temelindeki taşları yerinden oynatmış. Kendi gözlerimle gördüm” şeklinde ifadeler kullandı.

AKP’li başkanın özrü kabahatinden büyük!
Tarihi Fatih Cami avlusunda yapılan düzenleme çalışmalarında avluda bulunan büyük çınar ağacının kesilmesiyle başlayan tartışma üzerine bölgeye gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Özrü kabahatinden büyük” denilecek açıklamalarda bulundu. Avlunun cenaze namazları için daha geniş hale getirilmesi adına yapılan düzenleme çalışmaları hakkında Demir, “Bazı yerler var ki ağaçlardan daha kıymetli. Ağacın bulunduğu yer kendisinden daha kıymetli. Fatih Cami avlusu da bunlardan bir tanesi” dedi.

“Ağaçları kesmedik, yerlerinden söktük”
Demir’in itiraf niteliğindeki skandal sözleri şöyle devam etti: “Yer altı tuvaleti yapacağımıza göre buradaki niteliksiz ağaçları kaldırmak durumundayız. Bize göre niteliksiz ağaç ama yapacağımız projeyi engellemediği için onu muhafaza ettik. Ağaçlar kesilmedi, yerlerinden söküldü. Sular, havuzlar, yürüme alanları yapıldıktan sonra ağaçlar ya da muadilleri tekrar dikilecek zaten.”

“Büyük çınar ağacını Anıtlar Kurulu kesti”
Demir, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada da 35 dönümlük bir alanda yapılan çalışmaların 8 ay süreceğini söyledi. “İnsanların namazlardan sonra oturup dinleneceği, süs havuzlarının olduğu bir alan olacak” diyen Demir, kesilen ağaçların 5 ile 8 metre arasında olduğunu, kesilen büyük çınar ağacının da Anıtlar Kurulu tarafından verilen karar gereği kesildiğini iddia etti.

Ağaç caminin temelindeki taşları oynatmış!
Demir, “Kurul kararıyla kesilen çınar ağacının kökleri caminin temelindeki taşları yerinden oynatmış. Kendi gözlerimle gördüm. Bizimle ilgisi yok” şeklinde ifadeler kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın