Akışkan Cephesiyle Duvar ve Zemin Arasındaki Ayrımı Bulanıklaştıran Bir Kafe

Nameless Architecture tarafından tasarlanan Café Teri, Güney Kore Daejeon'da Gyeryongsan Dağı'nın yakınlarında bulunuyor.

Ortaya çıkan yeni yapı, bir kafe ve bir fırını barındıran iki ayrı binadan oluşurken, bir orta avlu U şeklindeki bütünü tamamlıyor.

Bina, projenin sürekliliğini ve akışkan yerel topoğrafyayı vurgulayan pürüzlü beton tuğlalardan ve kavisli cephelerden yapılmış.

Nameless Architecture’ın projesi, yakındaki dağlara ve ovalara giden eski bir patikanın hemen başında yer alıyor. Tasarım, yerel topoğrafyadan yola çıkarak, aralarına bir avlu yerleştirilmiş birbirine bakan iki yapıyla vurgulanıyor. İki bina hafifçe birbirinden ayrılıyor ve kavisli dış duvarları orta avluya doğru “akıyor”.

Café Teri’nin akışkan duvarları, duvar ve zemin arasındaki ayrımın bulanıklaştığı bir ortam yaratarak, bitişikteki ormana doğru dinamik bir akış oluşturuyor. Sürekliliği iç mekanda da devam eden duvar, iç ve dış manzarayı kademeli bir boşlukla birbirine bağlıyor.

Arka bahçedeki yükseltilmiş kısım, kendine has bir mekan oluştururken, insanların dinlenip yiyecek ve içeceklerini tükettiği bir ara alan da yaratıyor.

Binanın beton tuğlaları, akan mekanın sürekliliğini vurgularken aynı zamanda pürüzlü dokuları ışık, gölge ve zamanın değişimi yoluyla sınırlarda fark yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın