Akışkan Bir Forma Sahip Misafirhane

Identity Architects tarafından tasarlanan, evin uzantısı sayılabilecek yapı, ev sahipleri için spor salonu ve ziyaretçiler için konuk odası olarak düzenlenmiş.

Fotoğraflar: Zooey Braun

Yapı, ana evle diyalog kuran, yumuşak ve kavisli bir biçime sahip. Cam cephe, iç ve dış arasındaki sınırların kalkmasını sağlarken arkadaki yola doğru kendini koruyucu bir şekilde kapatıyor.

Doğal taş döşeme ve meşe tavanlar, ek yapıyı yukarıdan ve aşağıdan çevreleyen, dışarıdan içeriye akan bir alanı kapsayan iki sürekli yüzey oluşturarak baştan sona uzanıyor.

Bağımsız ve geçirgen yüzeyler oluşturan pavyon, bahçenin sonunu belirliyor ve yaşam alanının bir uzantısını oluşturuyor.

İç ve dış mekan arasındaki akışkan durum, kullanıcıların herhangi bir anda diledikleri mahremiyeti kurmalarına olanak veriyor. Yapının cömert ve akıcı bir alan mı yoksa belirgin sınırları olan bir misafirhane olarak mı var olacağı, çok katmanlı iç tasarım yaklaşımı sayesinde kullanıcı tarafından şekillendirilebiliyor.

İki ayrı banyo ve bağımsız mutfak hem misafirler hem de ev sahipleri için bir tatil evi konforu ve özgürlüğü sağlıyor. İki yatak odası, misafirler arasında saygılı bir mesafe yaratmak için iki banyodan biri ile ayrılmış. Bu banyodaki cam duvar, mimarinin uyumlu akışını kesintiye uğratmadan akustik yalıtım sağlarken gün sabah güneşi ile aydınlanan bir hacim sunuyor.

Kabartmalı duvar karolarının kafes dokusu, latalı tavanda da devam etmekte ve perdelerin oluşturduğu gölgelerin çırpıntısı ile buluşmakta.

Gri halı ve mavi döşemeli mobilyalardan oluşan adalar, gün ışığında ince taneli dokular ortaya çıkararak duvarlardaki kaba, koyu sarı, sıyırma sıva ile kontrast oluşturuyor. Güneş doğarken, bahçedeki çiçeklerin ve dalların siluetleri bu sıcak, toprak rengi yüzeye düşüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın