Akbatı’ya BREEAM Sertifikası

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından hayata geçirilen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi & Akbatı Residences Projesi, çevre dostu yeşil binalara verilen BREEAM sertifikasını almaya hak kazandı.

İstanbul’un batı yakasına ve Esenyurt’a değer katan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi & Akbatı Residences, enerji verimliliğini ön planda tutan çevre dostu uygulamalarıyla, dünyanın önde gelen yeşil bina değerlendirme sistemi Good seviyesinde BREEAM (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Metodu) sertifikasının sahibi oldu. Kaynakların doğru kullanımı, iç ortam, sağlığa verdiği önem gibi kriterlerin değerlendirildiği sürecin sonunda Akbatı’nın sürdürülebilir uygulamaları bir kez daha tescillenmiş oldu.

Akbatı Projesi, geçen yıl Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olan European Property Awards’ta “En İyi Alışveriş Merkezi Geliştirme Projesi Ödülü” ile “Karma Kullanım Projesi Üstün Başarı Ödülü”nü de almıştı.

Akbatı Projesi içerisinde yer alan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, 200’e yakın mağaza, 9 sinema salonu, dünya mutfaklarını buluşturan restoranlar, çocuk oyun-eğitim alanları ve ayrıca 5.000 kişi kapasiteli ‘Festival Park’ yer alıyor. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi alışverişin yanı sıra ziyaretçilerine sunduğu sosyal alanlarla, birbirinden renkli etkinliklerle buluşturuyor. Akbatı Residences ise; 21 katlı Mavi Kule ve 11 katlı Yeşil Kule’de 1+1 den 4,5+1 kadar uzanan dairelerin yanı sıra loft, teraslı, penthouse ve dubleks daire seçenekleri de sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın