Airbnb.org’dan Ücretsiz Geçici Barınma Desteği

Airbnb.org, Türkiye ve Suriye'deki depremler nedeniyle evsiz kalanlara ücretsiz geçici barınma desteği sağlayacak.

Kâr amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluş olan Airbnb.org, 2020 yılından beri kriz zamanlarında insanların konut ve kaynakları birbirleriyle paylaşmasına yardımcı oluyor.

Airbnb.org‘un yaptığı destek ayrıca arama ve kurtarma ekiplerine geçici barınma mekanı sağlanmasının yanı sıra devam eden yardım ve kurtarma çabalarını da içerecek.

Konaklamalar Airbnb.org’un kar amacı gütmeyen ortakları tarafından koordine edilecek, Airbnb ve Airbnb.org’a yapılan bağışlar üzerinden finanse edilecek.

Kampanya hakkında https://www.airbnb.com.tr/e/turkiye_syria_earthquakes adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Airbnb.org Geçmiş Çalışmalarından Bazıları

– 2013 yılında Airbnb, tüm dünyadan ev sahiplerinin afetler sırasında evlerini ücretsiz olarak misafirlere açmasını sağlayan bir afet yardımı aracı sundu.

– 2018 yılında Kaliforniya’daki Camp ve Woolsey bölgelerinde çıkan yangınlardan sonra 2.500’den fazla ev sahibi kapılarını açarak 2.300’den fazla kişinin konaklama yeri bulmasını sağladı.

– Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra 6 milyondan fazla insan ülkeden kaçtı. O ay Airbnb.org, 100.000 mülteci için geçici konut bulmayı taahhüt etti ve en az 40 kuruluş da bu çabasına dâhil oldu. Airbnb.org, ev sahipleri ve bağışçılardan gelen muazzam küresel destek sayesinde hedefine altı ayda ulaştı ve Ukrayna’dan kaçan insanlar için konaklama yeri bulma çalışmalarına devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın