Aileyi Yakınlaştıran Ev

Unemori Architects, Saitama'da kendi inşa ettiği binanın üzerine ve etrafına onu saracak şekilde yeni bir ev tasarladı.

Mevcut sahibinin marangoz babası tarafından inşa edilen eski binaya, iki katlı bir ek bina tasarlanmış. En az dört kez yeniden düzenlenip genişletilen bina, şu anda oğlu ve ailesi için bir ev haline getirilmiş. Bu, sahibin arsa üzerindeki ana evde yaşayan annesine yakın kalmasını sağlamış.

Saitama’daki ek bina, bir kapalı terasa sahiptir.

Unemori Architects başlangıçta eklemeyi mevcut yapının içine entegre etmeyi planlamış, ancak bu mümkün olmamış. Mimarlık ofisi, ek yapıyı selvi ağacı ile kaplamış. Bu, eski ahşap ve çelik binayı örten ahşap bir çatı ve dış duvarları içeriyor.

Mevcut bir binanın üzerine ve etrafına inşa edilmiştir.

Unemori Architects, aynı zamanda mevcut yapı ile uyumlu olması nedeniyle ahşabı bilinçli bir tercih olarak seçmiş. Ek bina, eve 25 metrekare ekleyerek ikinci katta daha geniş bir yatak odası, başka bir yatak odası, bir çalışma alanı ve depo alanı oluşturuyor.

Unemori Architects, yeni ahşap unsurların eskiyle uyumlu bir şekilde bütünleşmesini istedi.

Eski evin kirişleri ve çatı kirişleri ek bina içinde korunmuş, eski dış iskeletin görünür olduğu bir iç mekan oluşturulmuş ve ayrıca yapının cephesindeki büyük pencereler ışığı içeriye alıyor.

Ek bina, daha geniş bir yatak odasına olanak tanıdı.

Aynı zemin izine sahip olan “Father & Son House” zemin katta, oturma ve yemek alanları ile depolama alanına sahip. Stüdyo ayrıca mevcut 38 metrekarelik bir terası kaplayarak iç mekan ve dış mekanın birleştiği, ek bir oda olarak kullanılabilen bir alan oluşturmuş.

Zemin kat, yaşam alanlarını içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın