Aileniz Genişledikçe Eviniz de Büyüsün İster misiniz?

Bu ev, büyüyen ailenize göre yeniden şekilleniyor.

Esnek duvarları, sürgülü kapıları ve hareketli çıkışları sayesinde bu ev, ailenizdeki tüm değişimlere ayak uydurabilecek.

Danimarka’da tasarlanan “adaptable house” değişen koşullara göre kendini yenileyebiliyor. Ailenin artan nüfusuna göre yeniden tasarlanabilen bu eve rahatlıkla yeni bir oda ekleyebilir veya oturma odasını genişletebilirsiniz.

MiniCO2 evleri olarak isimlendirilen projede esneklik ve değişimin önemine vurgu yapılırken her bir evde karbondioksit emisyonunun azaltılarak inşaat sektöründe karbon ayak izinin düşürülebileceği kanıtlanmaya çalışılıyor.

İki katlı evin içinde esnek duvarlar odaların değişmesini sağlıyor. Alt katta yer alan mutfak ve iki oturma odası üç ayrı oda oluşturabiliyor veya tek bir büyük oda yaratılabiliyor. Üst katta ise taşınabilir duvarlar, başka bir büyük alan, yatak odası, oyun odası, ofis veya geniş bir dolap yaratılmasına imkan sağlıyor. Yapıştırıabilir kapılar sayesindeyse duvarlardan herhangi bir geçiş yaratılılabiliyor.

Evin geometrisi ve modüler tasarımı ile enerji verimliliğinin sağlanması projenin amaçlarından biri. Standart bir evle karşılaştırıldığında bu projeyle bir yılda elektrikten 26 ton, ısıtmadan ise 22 ton karbondioksit kazanılmış oluyor.

Etiketler

2 yorum

  • bahar-bayhan says:

    Haklısınız. Proje Henning Larsen Architects’ ait. Buradan detaylı bilgiye erişebilirsiniz: http://rktr.co/1vuiYgn

  • mehmet-berksan says:

    Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Yalnız arkitera’da yer alan bir proje tanıtımında proje müellifine yer verilmemesi büyük bir eksiklik bana kalırsa. Diğer yandan, yazınız üzerine merak edip araştırınca, mini Co-2 houses projesi kapsamında sürdürülebilirliğin 5 farklı konusuna odaklan 5 ev yapıldığını (sizin tanıttığınız onlardan birisi) son olarak da bütün bu tecrübenin birleştiği 6. bir ev yapıldığını öğrendim. Projenin tamamını ele alan bir yazı çok daha bütüncül olurdu.

Bir yanıt yazın