Ailenin Mekan ve Malzeme Hafızası “Casa Patchwork” ile Canlandı

Ailenin Mekan ve Malzeme Hafızası “Casa Patchwork” ile Canlandı

Functionable Architecture tarafından tasarlanan Casa Patchwork, Toledo şehrindeki Oropesa kasabasında bulunuyor.

Ailenin mekansal ve materyal hafızasını bütünleştirme amacıyla, önceden var olan yapının vurgulanması amaçlanmış. Her bir alan ve her malzeme korunmuş, yeniden konumlandırılmış ve bir “mimari yama” gibi yeniden birleştirilmiş.

Ev, farklı kullanımlara sahip birkaç binanın birleştirilmesiyle oluşuyor. Başlangıçta beş farklı ​​kütle bulunmaktaydı; başka konuttan ayrılmış bir bölüm, değirmen, bazı depolar, bir ahır ve bir tahıl ambarı…

Projenin kalbi, ana yaşam alanı olarak kullanılan ve diğer tüm alanları birbirine bağlayan eski değirmenin çift kat yüksekliğe sahip alanı.

Funcionable Arquitectura, kompleksin enerji verimliliğini ve tüm kabuğu iyileştirmiş. Bu amaçla opak kısımlar yalıtılmış ve tüm ahşap işçiliği bulunan profiller ve yüksek performanslı camlar yenilenmiş. Ayrıca, aerotermal enerji yoluyla daha fazla verim elde etmek için termal yalıtımlar değiştirilmiş.

Evin ana girişi, kent meydanına bağlanan cadde üzerinden. Giriş, 1950’lere kadar kasabada inşa edilen merdivenli, çift kat yükseklikli lobiler gibi yeniden tasarlanmış. Mimarlık ofisi tarafından tasarlanan ve yerel zanaatkarlar tarafından inşa edilen korkuluk, Mario Ridolfi’nin Casa Chitarrini binasının (1950) merdiveninden ve ayrıca Ronan & Erwan Bouroullec’in mevcut Palissade mobilya serisinden ilham alarak oluşturulmuş.

Tasarımcı, eski evin parçası olan asil bitişleri veya dekoratif unsurları korumuş. Bunlar projenin en karakteristik unsurları haline gelmiş.

Hidrolik döşemeler veya avizeler diğer üretim alanlarına yayılarak bu mekanlara asil bir hava katmış. Bu amaçla, orijinal döşemenin renkleri yeni zeminlere, tavanlara ve duvarlara yayılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın