Ai Weiwei ve Suchi Reddy’den Minimalist Bir Ev

Ai Weiwei ve Suchi Reddy, New York'taki bir hafta sonu evine eklemlenen heykelsi bir yapı tasarladı.

New York’taki Salt Point’in yeşil, inişli çıkışlı tepelerinden açılı bir hacim yükseliyor. Mevcut bir hafta sonu evine dahil edilen bu şık ek hacim, New Yorklu mimarlık ofisi Reddymade ve sanatçı Ai Weiwei tarafından tasarlanmış. Ek yapının, evin altıgen formunu dinamik ve ayırt edici bir şekilde tamamlaması amaçlanmış.

Reddymade’nin kurucusu Suchi Reddy, “Ek yapı, yalnızca evin grafik diline değil, aynı zamanda formuna da yansıyan, çarpıcı biçimde basit ve minimal bir şekilde tasarlandı. Metal nervürlü dış cephe, keskin bir yüzey yaratıyor ve projenin uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Formun, arazi üzerinde daha önce tamamlanmış Artfarm ile de bir ilişkisi var.”

Proje yalın bir mekan organizasyonuna sahip. Yapının merkezinde iki yatak odası ve bir yaşam alanı bulunuyor. İçerideki canlı ve beyaz yüzeyler, gözlerin iç mekandaki sanat eserlerine odaklanmasını sağlarken, yapının büyük pencereleri doğayı iç mekan ile buluşturuyor. Reddy, “İşveren özel koleksiyonundaki sanat eserleri ve mobilyalar için nötr ve aydınlık bir ortam sağlamak amacıyla minimal bir malzeme paleti kullandık,” diye açıklıyor.

Weiwei ve Reddy’nin sanata benzer yaklaşımları ve şiire olan ilgileri, bu iş birliğini keyifli kılmış. Minimalist yaklaşımı; mekansal tasarımda işlevsellik yönü ile ama aynı zamanda bir sanat formu olarak ele almak, tasarım sürecinin ve müşterinin ihtiyaçlarına uygun olan çözümleri belirlemenin anahtarı olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın