Ai Weiwei Ünlü Monet Serisini LEGO Kullanarak Yeniden Üretiyor

Ai Weiwei, 7 Nisan'da Londra'daki Tasarım Müzesi'nde açılacak olan sergisinin bir parçası olarak Claude Monet'nin Water Lilies (Nilüferler) tablosunun büyük ölçekli yeni bir reprodüksiyonunu yaptı.

Fotoğraflar: Ela Bialkowska/OKNOstudio.

15 metre uzunluğundaki Water Lilies #1, Monet’nin 1897 ile 1926 yılları arasında Giverny’deki ev stüdyosunda ürettiği ünlü resim serisini tekrar temsil ediyor. Yerleştirme 22 farklı renkte işlenmiş 650.000 LEGO tuğladan oluşuyor.

Ai şöyle diyor: “Bireylerin zorlu koşullarla ilgili deneyimlerini ifade etmek için kişiselleştirilmiş bir dil bulmaları çok önemli. Kişiselleştirilmiş ifade, yeni bir dil ve anlatı yaratırken tarih ve hafızayla özdeşleşmekten doğar. Kişisel bir anlatı olmadan sanatsal anlatım niteliğini kaybeder. Water Lilies #1, Monet’nin Doğu’daki Zenizm’i anımsatan Empresyonist tablosu ile babamın ve benim somut deneyimlerimizi dijitalleştirilmiş ve pikselleştirilmiş bir dille bütünleştiriyor. Malzeme olarak oyuncak tuğlalar, sağlamlık nitelikleri ve yapısöküm potansiyelleriyle, insan bilincinin sürekli bölündüğü ve hızla gelişen çağımızda dilin niteliklerini yansıtıyor.”

Sergi Ai’nin son sekiz yıldaki ilk kişisel sergisi ve Kensington müzesindeki ilk sergisi. Ayrıca eser, Ai’nin malzeme olarak Lego tuğlalarını kullandığı en büyük çalışma olması nedeniyle de dikkate değer.

Küratör Justin McGuirk, bu son Lego çalışmasının Çin’in son yirmi yılda geçirdiği hızlı gelişmeye alternatif bir bakış açısı sunduğunu belirtirken, Ai’nin çocukluğunda sürgünde yaşadığı konuta da bir gönderme içerdiğine vurgu yaptı.

“Water Lilies #1 anıtsal, karmaşık ve güçlü bir çalışma ve bunu sergileyen ilk müze olmaktan gurur duyuyoruz” diye ekledi.

Ai Weiwei: Making Sense 30 Temmuz’a kadar Design Museum’da görülebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın