Ahtapot Park “Kraken”

Florentijn Hofman'ın tasarladığı dev ahtapot, Shenzen'de bir oyun peyzajı öneriyor.

Shenzen’in gelişen, yeni sahil kenarı yapılaşması çerçevesinde, kentin merkezindeki bir parka dev bir ahtapot heykeli yerleştirildi.


Fotoğraflar: UAP

Arkadaş canlısı ahtapot ‘Kraken’ Hollandalı sanatçı Florentijn Hofman’ın tasarımı. Hofman Londra’dan Şangay’a kadar farklı ülkelerdeki kentlere yerleştirilen dev ölçekli hayvan heykelleriyle tanınıyor.


Ziyaretçiler oyun alanına ahtapotun dokunaçlarından giriş yapıyor

Sanatçı, üç boyutlu dev oyun alanı Kraken’i Şangaylı stüdyo UAP ile birlikte inşa etmiş.


Heykel bir parkın merkezine yerleştirilmiş

Vanke Group tarafından desteklenen Kraken, çocuklar ve yetişkinler için ilgi çekici ve yaşanabilir bir mekan alternatifi sunuyor. Heykelin ilginç formu ise yakın zamana kadar eski Sovyet kargo uçağının bulunduğu bir tematik park olan alanın geçmişine gönderme yapıyor.


Dokunaçların içerisindeki merdiven ağı

Hofman projenin tasarım, geliştirme ve üretim sürecinde, Kraken’i hayata geçirirken gerekli malzemeleri araştırmak için UAP ekibiyle yakından çalışmış.


Heykelin baş kısmındaki oyun alanı

Ailelere keşfedilecek hayali bir mekan sağlamak amacıyla ziyaretçilerin bu ilginç alana, ağla sarılı bir geçit olan karakterin dokunaçlarından girmesi planlanmış. Tepeye ulaştığınızda ise Kraken’in başını oluşturan geniş bir oyun alanı sizi bekliyor.


Hofman Kraken’in kafasında


UAP ve Hofman tasarım, geliştirme ve üretim sürecinde birlikte çalıştılar


UAP ortaklığında projenin strüktür aşaması

Etiketler

Bir yanıt yazın