Ahşap ve Betonun Alışılmadık Birlikteliği

Singapur merkezli mimarlık ofisi Aamer Architects, Singapur'un merkezindeki küçük bir bungalowu, betonla ahşabın alışılmadık biçimde birleştiği bir eve dönüştürdü.

Bir otobüs durağının önünde, kalabalık bir anayolla bir arayolun kesişiminde yer alan, küçük bir bungalow evin rekonstrüksüyonu olan yapı dinamik formu ve yapımında kullanılan ilginç materyallerle dikkat çekiyor.

Ham-formsuz beton ve işlemeli ahşap paravanların birlikte kullanıldığı cepheler, evi manzara, gün ışığı ve havalandırmadan ödün vermeden kentsel çevrenin etkilerinden koruyor.
Sağlam sınır duvarlar ve peyzaj, ana caddeden gelen gürültüyü azaltırken, aynı zamanda yoldan geçenlere de meraklarını uyandıran bir görsellik sunuyor.

İki kat yüksekliğinde olan asma katlı oturma odası, çalışma alanı, kütüphane ve asma kat üzerinde yer alan, mekana dinamik bir etki veren koridorlara sahip.

Evin zemin katındaki iç mekanlar, dış mekanındaki deckler, bahçeler ve yüzme havuzu birbirlerine hemzemin olarak entegreler.

Çatıkatında yer alan ebeveyn yatak odası, yere kadar uzanan çatı saçakları, bol miktarda doğal ışığı alması ve önü açık manzarasıyla; yoğun bir kentsel alandaki farklı, ferah bir mekan haline geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın