Ahşap Koruma ve Boya Sektörünün İlk ve Tek Buluşma Noktası: “HEMEL Akademi”

1966 yılında %33 yabancı ortaklıkla kurulan HEMEL'in kurulduğu günden bugüne, yani 57 yıldır, uzmanlık alanı ahşabın çürümeye karşı korunması için geliştirilen emprenye ürünleri, ahşap boya ve cilaları oldu.

Misyonu ise “kaynağı yenilenebilir ve doğal bir yapı malzemesi olan ahşabı teknoloji ile daha verimli kullanma; gelecek nesillere hem ormanlar hem de yaşanabilir kentler bırakmak”. HEMEL Akademi, HEMEL’in bu misyonunu sürdürerek oluşturduğu bir sosyal sorumluluk projesi. HEMEL Akademi tüm ahşap dostlarının buluştuğu tek adres ve Türkiye’de ahşabın sürdürülebilirliği için oluşturulan ilk ve tek sosyal sorumluluk projesi.

HEMEL Akademi bir eğitim birimi olarak tasarlandı ve HEMEL’in 57 yıllık bilgi birikimini tüm ahşap dostlarıyla paylaşmayı hedefliyor. Bu paylaşımı etkin ve etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için online ve yüz yüze eğitimler ile birlikte webinarlar düzenliyor. Hedef kitlesi özet olarak ahşapla ilgili herkes: ahşap konusundaki profesyonellerle birlikte hobi olarak ahşapla ilgilenen son kullanıcılara kadar geniş bir yelpazeye ulaşıyor. Bu yelpaze, HEMEL ürünlerini satan tüm yetkili satıcılardan, mimar ve mühendislere, üniversite öğrencilerine, son kullanıcılara, firmaların teknik personelleri ve ustaları kapsayacak şekilde geniş.

Özellikle ahşap ile ilgilenen herkese açık olan HEMEL Akademi webinarlarına kayıt olarak isteyen herkes katılabilir. Bunun yanı sıra firmalar, üniversitelerin mimarlık ve orman fakülteleri ile belediyeler ve devlet kurumları başta olmak üzere ahşabın çürümeye karşı korunması ve ahşap boyaları ile ilgili talep ve beklentiler doğrultusunda kişi ve kurumlara özel eğitimlerde programlanıyor.

HEMEL Akademi 2022 yılında akademinin danışmanları Kimya Mühendisi ve HEMEL Teknik Danışmanı Hakan Milli ve Orman Endüstri Yüksek Mühendisi Demet Sürücü tarafından toplam 62 eğitim gerçekleştirdi. Bu rakam ortalama olarak 2022 yılında her hafta 1 eğitime karşılık geliyor. Toplam 134 saat süren bu eğitimlerin büyük bir çoğunluğunu online eğitimler oluşturdu. Eğitimler geniş bir yelpazede gerçekleşti: Belediyeler, devlet kurumları, üniversiteler, mimarlık odaları, meslek liseleri, HEMEL müşterileri ve yetkili satıcıları ile birlikte uluslararası bir sempozyumda seminer ve online bir mimarlık platformu ile gerçekleştirilen seminer serisi. HEMEL Akademi eğitimlerine katılan herkese kişiye özel hazırlanan katılım sertifikaları vererek ahşap dostları ile bağlarını güçlendiriyor.

HEMEL Akademi’nin 2023 için ilk hedefi ahşapla ilgili herkesin girip istediği konuda eğitim ve bilgi alabileceği online video eğitim portalı oluşturmak. Bununla ilgili hazırlıklar sürüyor. Bir ön hazırlık olarak HEMEL’in AhşapDostu YouTube kanalında hem HEMEL Akademi’nin hazırladığı kısa eğitim videoları herkesin izlemesine açık.

Bu proje haricinde bir başka hedef ise ülkemizdeki tüm orman fakülteleri ve mimarlık fakültelerine ulaşarak ahşap konusunda hem öğretim görevlileri hem de öğrencilere ulaşmak. Ülkemizde ahşaba olan ilgi her geçen gün artıyor ve ahşabı yaşam alanlarımızda daha fazla görüyoruz. Parke, bahçeler ve yeni konut projelerinde ahşabın daha yaygın olduğunu gözlemliyoruz. Bu doğrultuda bir diğer hedef de devlet kurumları ile birlikte belediyeler ve il özel idare KUDEB birimleriyle ahşabı ve ahşap koruma konusundaki bilgileri paylaşmak.

Ahşap, ahşapları çürümeye karşı korumak, ahşap boya ve cilaları konularında HEMEL Akademi’den eğitim almak ve seminer talebinde bulunmak için akademinin Instagram’da Hemel_Akademi hesabından ve akademi@hemel.com.tr adresine e-posta atarak, ayrıca HEMEL’in www.hemel.com.tr web sitesi başta olmak üzere tüm sosyal medya hesaplarından bir de 444 98 48 ahşap dostu telefon hattından ulaşılabilir. AhşapDostu-YouTube kanalında ise çok farklı içerikler ahşap dostlarını bekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın