Ahır ve Bitişiğindeki Evin Keyifli Bir Yaşam Alanına Dönüşümü

(ma!ca) architecture, Fransa Castries'deki bir ahır ve bitişindeki eski bir evi yeniden ele alarak keyifli bir yaşam alanına dönüştürmüş.

Korunaklı bir köyün tarihi merkezinde, kilisenin karşısında, bir ahır ve bitişiğinde bulunan ev samimi ve ayrıcalıklı bir yaşam alanı oluşturmak için yeniden tasarlanmış.

Sonuç olarak, mevcut yapının taş merdiven, el yapımı renkli fayanslar, ahşap çerçeveler gibi eski unsurları korunarak ahırın hacimli ve minimalist formu açık planlı ve akıcı bir yaşam alanına dönüşmüş.

Ahıra bitişik mevcut ev yatak odalarına dönüşürken, eski şarap mahzeni aile için aktivite alanı olarak tasarlanmış. Ahırın arketitipik formu sayesinde verandaya ve yüzme havuzuna açılan mutfak, oturma odası ve büyük masayı tek bir uzun yapıda yer alıyor. Binanın bitişiğindeki havuzun konumu, yaşamın her anı için çeşitli atmosferler yaratarak mevsimsel ritimleri deneyimlemeye izin veriyor. Dış mekanda orijinal ahır çatısının bir kısmı açık hava avlusu tasarlamak için çıkarılmış. Ayrıca, binanın enerji verimliliğini sağlamak için ahırın beşiğindeki taş duvarlar korunmuş.

Verandada ayrıca havuzun yarısı yer alıyor. “Yarım havuz yarım veranda” modeli bu alana bir duruş kazandırarak genel dış mekan tasarımını iç mekanla birleştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın