Ahır Kalıntılarından Yükselen Konut: Mannal House

Ahır Kalıntılarından Yükselen Konut: Mannal House

İskoç mimarlık ofisi Denizen Works, İskoçya’nın bir adası olan Tiree'de, eski taş ahırın izlerini takip eden, üçgen çatılı bir ev inşa tasarladı.

Denizen Works, diğer çiftlik binaları ve kalıntıları ile çevrili bir arsa üzerinde dört yatak odalı bir ev tasarlamak üzere görevlendirilmiş.

Tasarlanan evin, Hebrid Adası’nın güneydoğu ucunda denizin üzerinde yükselen Mull Adası üzerinden İskoçya anakarasına bakan panoramadan yararlanması amaçlanmış. Yıkıntılar arasında byre olarak bilinen terk edilmiş bir ahırı bulunmuş. Yerel taştan inşa edilen ahır bakımsız duruma düşmüş ve çatısı yıkılmış.

Denizen Works evi, mevcut duvarların içine inşa etmeye karar vermiş. Binanın uzunluğu boyunca ilerleyen bir koridor sonunda üç sabit cam panelli bir yaşam alanıyla sonuçlanıyor.

Çift kat yükseklikte salondaki masif ahşap çerçeve ile çevrili pencere benzersiz bir mekan yaratıyor. Deniz manzarası, oturma odasını içine çekerek “bir teknenin pruvasında olmak gibi hissetmek” deneyimini yaratıyor.

Evin ana hacminde bir mutfak ve yemek alanı, kiler, depolama ve merdiven içeren bir servis alanı bulunur. Çalışma alanına sahip ana yatak odası süiti birinci katta yer alıyor. Üç ilave yatak odası ve deniz manzaralı iki banyo, ana kanada dik açılarda yer alan bitişik bir hacimde yer alıyor. Ev, yerel geleneksel malzemelerle kaplanmış.

Ana hacmin üst kısmı, monolitik bir yapı oluşturmak için antik taş duvarlarla harmanlanan siyah bitümlü ahşapla kaplanmış. Yatak odası kanadı beyaz kaba döküm sıva ile kaplı ve geleneksel bir ahırınkine benzeyen galvanizli oluklu metal bir çatıya sahip. Giriş, gümüş renkli ahşap levhalarla kaplanmış ve camlı bir koridor, iki kanadı birbirine bağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın