AHEC, Ahşap Sektörünü Desteklemek için “INTERMOB 2013″e Katılıyor

AHEC, Türk ahşap sektörü ile güçlü ticari bağlarını desteklemek için "INTERMOB 2013"e katılıyor.

Amerikan Sertağaç Pavilyonu, geniş yelpazesi, kalitesindeki tutarlılığı ve uzun vadeli oluşuyla amerikan sertağaçlarını sergileyecek.

Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC), 16. Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı’na (INTERMOB 2013) katılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi AHEC, Sertağaç Eyaletleri İhracat Grubu (Hardwood States Export Group – HSEG) ile birlikte Amerikan parke ihracat firmaları için bireysel standlar, kereste sınıflandırma göstergesii ve teknik bilgi alanından oluşan Amerikan Sertağaç Pavilyonu’nda olacak. Etkinlik, 5-9 Ekim 2013 tarihlerinde Tüyap Fuar Alanı’nda düzenlenecek ve ahşap kereste ve kaplama ihracatçılarından oluşan 9 Amerikan firmanın katılımına ev sahipliği yapacak.

AHEC’in INTERMOB katılımı, ahşap için artan talep karşısında Amerikan sertağaçlarını Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde tanıtmayı amaçlıyor. AHEC Pavilyonu, Doğu Amerika’nın sertağaç ihracatı yapan eyaletlerinden meydana gelen en büyük koalisyon Sertağaç Eyaletleri İhracat Grubu (Hardwood States Export Group – HSEG) ile birlikte 9 firmadan oluşacak. Buna ek olarak, AHEC personeli ve danışmanları fuar boyunca sertağaç özellikleri, türleri, uygulamaları, kereste derecelendirmesi ve çevresel etkiler hakkında teknik soruları cevaplamak üzere hazır bulunacak. Fuara katılan firmalar arasında; Wheeland Lumber Company; Northland Corporation; Hanafee Brothers Sawmill; Northwest Hardwoods; Kretz Lumber; Atlantic Veneer Corporation; Crown Hardwood Company; Verde Wood International; ve Snowbelt Hardwoods firmaları yer alıyor.

AHEC Afrika, Orta Doğu, Hindistan ve Okyanusya Ülkeleri Direktörü Roderick Wiles “Türkiye’de kereste ticareti ve ahşap işleme sektöründe mutlaka katılım gereken etkinliklerden biri olan ‘INTERMOB 2013’e katılımımızı bekliyoruz. Ahşap ve ahşap ürünlerine olan talebin Türkiye’de yeni boyutlar kazanmasıyla zamanlama da çok iyi oldu. Türkiye, Amerikan Sertağaç ihracatının geçtiğimiz yıl 9,62 milyon USD ulaşmasıyla ve 2011 yılında %68 büyümesiyle Orta Doğu’nun ikinci büyük durağı haline geldi.” dedi.

“Amerikan sertağaçlarına olan ilgi, çok farklı türde olması, uygulamada geniş performans göstermesi, fiziksel özelliklerinin çok iyi olması, düşük fire vermesi gibi sebeplerden dolayı büyüyerek artış gösteriyor. İNTERMOB’ a katılımımız ile bu ilginin devamını ve Türkiye ile Amerikan parke sektörü ahşap endüstrisi arasında artan ticaret için uzun yıllar boyunca sürecek fırsatlar yaratmak istiyoruz. “

AHEC İthal sertağaca olan talebi karşılamak amacıyla, Amerikan Sertağacın faydaları ve avantajlarını kapsayan, aynı zamanda Amerikan sertağacın çevre dostu olduğunu vurgulayan kapsamlı bir tanıtım kampanyasını da hayata geçirdi. Bu nedenle, 7-8 Ekim 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan, mimar ve inşaat sektörünü biraraya getirecek olan bir dizi toplantının yapılacağı “ARKİMEET 2013” e gümüş sponsorlukla katılıyor.

Etkinliğin sloganı – ” Mimarlar İstanbul’da buluşuyor” – Etkinlikte, ulusal ve uluslararası konferans ve paneller yer alacak, aynı zamanda bireysel ve fiziksel çevre kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunan kurumları onurlandırmak adına yapılacak ödül törenlerinden oluşacak. Bu aktiviteler ve ödüllerin yanı sıra, etkinliğin bir diğer amacı katılımcılar arası birebir bağlantı kurmak için bir fırsat sunmak.

Wiles ayrıca “ARKİMEET” ve “INTERMOB” gibi önemli etkinliklere katılmak, buradaki çalıştay ve tasarım seminerleri, bize özellikle bizim hedef kitlemiz olan mimarlar, iç mimarlar, döşeme, mobilya ve doğrama üreticileri ile güçlü çevre dostu özelliğini taşıyan Amerikan Sertağacının faydalarını paylaşma fırsatını verdi . Türkiye esnek üretim tesisleri, iç tasarım ekipleri ve yüksek kaliteli ürünleri ile dünyanın en umut verici mobilya tedarikçileri arasında yer almakta ve yıllık 1,2 milyar dolarlık ihracat ile sektöre katkıda bulunmaktadır. Sadece kalite açısından değil, sürdürülebilirlik açısından da, Türkiye’de Amerikan sertağacı kullanımanın avantajları konusunda farkındalık oluşturduğumuza eminiz, dolayısıyla ahşap ürünlerine olan talebin artmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın