Ağaoğlu’ndan hata itirafı

Maslak'ta yapmayı planladığı inşaat projesi, bakanlığın iptal kararıyla yılan hikâyesine dönen işadamı Ağaoğlu, izin konusunda usûl hatası yaptıklarını söyledi.

İşadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Ormanı konusunda “usûl hatası” yaptıklarını kabul ederek, Bakanlığın kararını saygıyla karşıladıklarını söyledi.

Fatih Ormanı kenarındaki Maslak 1453 projesiyle gündeme oturan Ağaoğlu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlığın, Fatih Ormanı Mesire Yeri’nin işletme hakkının devrini iptal etmesini saygıyla karşıladığını belirten Ağaoğlu, “İki yıl sonra devir için bakanlık izni gerekiyordu, usûl hatası yaptık. Bu güne kadar 3,5 milyon TL yatırım yaptık. Orman Bakanlığı’na seve seve yeri iade etmeye hazırım” dedi.

Ağaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından verilen iptal kararıyla ilgili şöyle konuştu: “Akıncı Petrol ile konuştuk. Sözleşmesini inceledik. Sözleşmesinde şöyle bir madde var. ‘İki sene içinde devredemez.’ Biz o maddeyi gördük ve biz orayı devraldığımız an Akıncı Petrol’ün iki yıllık süresi dolmuştu. İki sene sonra devredebilir ama bakanlık iznine tabi. Dolayısıyla bakanlığın bu ruhsatı iptal etme yetkisi var. Dün saat 18:00 gibi bize noterden ihtarname geldi. 10 gün içinde teslim etmemiz gerekiyor. Bakanlığın tasarrufuna saygı duyarız.”

Kötü plan, plansızlıktan iyidir

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, proje ilgili eleştirileri ve iptal haberlerini de değerlendirdi. Projenin yapıldığı yerin orman değil askerî atış alanı olduğunu söyleyen Ağaoğlu, mimarlar odasının projeye itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Plana itiraz etmek onların yasal hakkı. Dava şimdi devam ediyor. Arazi TOKİ ve Emlak Konut’un. İmar planı var. Biz bütün bu şartları görerek aldık. Maalesef bu konunun en tepesindeki sivil toplum örgütleri toplumu yanlış yönlendiriyor. İstanbul’da en çok gecekondudan yakınıyoruz. İstanbul’da zamanında doğru düzgün planlama yapılmadığı için dünya başkenti olacağına gecekondu başkenti oldu. Her yapılan plana itiraz et, iptal ettir. Hiçbir plan mükemmel değildir ama bunu dava açıp iptal ettirmek gerektirmez. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Dersin ki ‘bu planın şurası yanlış’ o zaman şapka çıkarır, öper başımın üzerine koyarım. Bunun altında başka bir şey aramak lazım.”

Başbakan’dan yardım istemedim

Başbakan ile Dolmabahçe’deki görüşmesi hatırlatılan Ağaoğlu, görüşmeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Başbakan’dan proje ile ilgili yardım istemedim. Başbakan’ın yanına giderken altımda üç milyonluk araba vardı. Yardım isteseydim Başbakan bana ‘arabalarını sat’ derdi. Orada Başbakan’a projeyle ilgili bilgi verip Dubai’deki uluslararası emlak fuarına davet ettim.”

“Reklam filmi biraz kibirli oldu”

Ali Ağaoğlu’nun projenin tanıtımı için Fatih Ormanı’nda at koştururken çekilen reklam filmi eleştiri konusu olmuştu. Ali Ağaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, proje için çekilen reklam filmine de değindi.

Civarda deniz olsa kayıkla gezerdim

Ağaoğlu, “Reklam biraz iddialı, biraz kibirli oldu, onu da kabul ediyorum. Orada söylediğim şey şudur; hemen evinizin yakında böyle bir orman olsun istemez misiniz? Proje deniz kenarında olsa o zaman atla gezmez kayıkla gezerdim” ifadelerini kullandı. Basın mensuplarını yönelttiği, “tüketici yanıltıyor” iddialarına da cevap veren Ali Ağaoğlu, reklam filmini art niyetli insanların başka amaçla kullanmasını kınadığını belirterek, buna karşı yasal hakkını arayacağını vurguladı. Ali Ağaoğlu’nun Bakanlığın kararının ardından Maslak 1453 için yeni bir reklam filmi çekip çekmeyeceği merak konusu.

Etiketler

Bir yanıt yazın