Ağaoğlu Maslak 1453 Reklamı için Ne Dediler?

Geçtiğimiz hafta sosyal medya gündeminin böğrüne birer taş gibi oturan konular vardı.

Atilla Taş, Doğuş ve Hilal Cebeci’yle ilgili “en derin” minnetler paylaşıldı…

Ancak özellikle mimarların tepesini attıran yeni Ağaoğlu reklamı ekranlarda dönmeye başladığında olan oldu!

Bir Sinan Çetin prodüksiyonu olan reklamın yıldızı ise şaşırtıcı bir isim: Ali Ağaoğlu!!

Ünlü işadamı önce bir masa dolusu projeyi beğenmiyor, hatta bunları yere fırlatıyor. Yakınıyor, hayıflanıyor… Çünkü kimse onu anlamıyor!

Sonra ise denizi yaran Musa gibi Maslak 1453 projesi karşımıza çıkıyor. Pırıl pırıl ve “şu ana kadar yapılmış hiçbir projeye” kesinlikle benzemiyor. Tıpkı beyaz atlı prensimizin istediği gibi…

Ve reklamın sonundaki cümle gururdan gözyaşlarına boğulmamıza neden oluyor:

“Tarih hayal edenleri değil, gerçekleştirenleri yazar”


Sosyal Medyada “Ağa” için Neler Neler Yazıldı?

Arkitera.com Twitter hesabına yollanan tweetler şu şeklideydi:

“Tanzer Kantık ‏
Dört yıl oku yüksek falan yap ama Ağaoğlu’nu anlama onun vizyonuna yetişeme. Olacak iş değil. Bu mimarlar adam olmaz kardeşim! 

ebubekir simsek ‏
Ali Agaoglu’nca yapıulan şey etik mi sayın insanlar.Reklam çekebilecek parası olan herkes bu hakka sahip mi şimdi. Olay nedir. 

ebubekir simsek ‏
Ali Agaoglu’nun yeni reklamını gördükten sonra diplomamı yırtma kararı aldım. Bende paralı, kıllı kro olacam. 

Tuğba BB ‏
agaoglunun son reklami mimarlara yapilan bir saygisizlik degil mi?mimarlar odasi tepki versin!”

Konuyla ilgili en popüler tweetler ise bunlardı:

“ceriLevis 
sinan akçıl “tarkan’a asla beste vermem” demiş.. müteaahit cengiz dayım da “ali ağaoğlu’na asla ev vermem” dese kıçımızla güleriz mesela..

DuzAdam_Sami 
Ali Ağaoğlu “İnsanlar mutlu olsun istiyorum” diyor, 1+1 daireyi 500 bin liraya satıyor. O parayı versem mutsuzluktan geberirim lan.

burakakkul 
Sinan Çetin “zarar ettim, artık mesajlı film çekmem” demiş.. Ağaoğlu filmini kastediyosa, biz mesajı aldık: “İstanbul yekpare beton olacak”

KediZihni
Ali Ağaoğlu’nu kumuma site yapmaya çalışırken yakaladım! (“Yatırımını kumun altına değil üstüne yapacaksın” diye ikna etmeye çalıştı beni)

pakiteysis 
Ali Ağaoğlu’na gidip “Hayırdır ne bu tower’lar?” diye sormak istiyorum.

ceriLevis
ali ağaoğlu’nun yeni reklamını izledim ve 70 cc’lik eyüp sabri tuncer’i kafama diktim..

Tuluhantekeli 
Alı Agaoglu Istanbul’un oksıjenı kabul edılen o alana mega kent yapmak ıcın nasıl ızın aldı? Merak edıyorum

granieve 
Bir gun Ali Agaoglu hepimizi evimizden cikarip her yeri hayal edecek diye korkuyorum.

Aybars
Ali Ağaoğlu kadar zengin bile olsam şu terbiyesiz hareketi yaptığım an annem terliği ağzıma sokardı. pic.twitter.com/osJS6Tlu

Etiketler

5 yorum

  • mustafa-saglik says:

    Ağaoğlu ergenliğe girdi, kimse onu anlamıyor.

  • onur-koyuncu2 says:

    Maslak 1453: Ortada F.Gehry’den alıntı yapılan çatıları olan bölümler ile çeperinde yanına gittiğinizde başınızı kaldırdığınızda sonunu zor göreceğimiz (hatta gerisin geri düşebileceğimiz) bir yükseklikte rezidans blokları olan,ekskavatör girmemiş yeni bir beton ormanına hoşgeldik!

  • onur-koyuncu2 says:

    Ayrıca reklamda kendisiyle çelişmiştir Ağaoğlu;piyasaya çıkışını “yaşam mimarı”(?) sloganıyla yapmış ve mimar’lığın prestijini sloganına taşımış sonrasında artık burnu havalara kalktığından;alay edercesine”mimarlar,siz de hayal edip durun hayal edip beğendiremiyorsunuz bile sonuçta yetersiz kalıyorsunuz ki;ben hem hayal ediyorum hem de gerçekleştiriyorum!Tarih gerçekleştirenleri yazar!”diyerek hayal etmeyi dolayısıyla mimarlığın en önemli verisini hiçe saymıştır.Böylece”yaşam mimarı”mız(?) kendisiyle de çeliştiğinin farkında değildir!

  • yasemin-simsek says:

    Ağaoğlu reklamı itibarıyla, çağın, anapara düzeninin, özentinin, hırsın ve ticaretin çok açık bir dışıvurumunu göstermektedir. Bunu ancak bu reklamın şaşaasından etkilenenler değil, bilinci ve bakışaçısı farklı insanlar görebilir. Tam da bu dönemin adamı tavırlarla, döneminin onun gibi hırslı insanlara sağladığı bir sarhoşluk içindedir.
    Proje uygulama alanı tam anlamıyla bir orman arazisidir.
    Elbette konutlaşma, yeni yapılaşmalar yapıalcaktır. Civilization (Uygarlığın) yolu yapılaşma ile başlamaktadır. Ancak bir ağacın ne demek olduğunu anlatan uzun cümleler kurmayacağım….zira bu sitedeki insanlar bunu gayet iyi biliyordur….

  • yunus-engindeniz says:

    Bu reklamda en cok hosuma giden sey , bircok projeyi bu degil bu siradan , bunlar siradan diyerek ellinin tersiyle itmesidir.
    Soruyorum size yillarca bu beyfendinin yaptigi ve insanlara sundugu hangi site siradan degil. Bence kendi önceki yaptigi projeleri önüne dizdirmis.

Bir yanıt yazın