Aga Khan Academy Dhaka “Samimi Açık Hava Öğrenme Alanlarıyla” Çevreleniyor

Bangladeş'teki bir yatılı okul olan Aga Khan Academy Dhaka'daki dekoratif tuğla kaplı binalar, Feilden Clegg Bradley Studios ile yerel mimarlık ofisi Shatotto Architecture for Green Living tarafından tasarlanmış. Başkent Dakka'da bulunan akademi, Aga Khan Academy eğitim ağı için Feilden Clegg Bradley Studios ve Shatotto Architecture for Green Living tarafından oluşturulmuş.

Aga Khan Academy Dhaka, büyük bir otoyolla sınırlanan oldukça gelişmiş bir kentsel alanda tuğla kaplı ve yuvalanmış bir dizi dört katlı hacimden oluşuyor. Hem oyun hem de eğitim için dış alanlar yaratırken, bu yerleşik çevreden kurtulmayı amaçlayan yeşil dış alanların etrafında düzenlenmiş.

Projenin odak noktası, Maidan olarak bilinen, ağaçlarla çevrili merkezi bir alan. Geleneksel Bangladeş üniversite tasarımına göre tasarlanan bu kısım, ruhani ve eğlence etkinlikleri için kullanılacak. Ana alanın yanı sıra, kompleks, barınak için beton kanopilerle birbirine bağlanan ve tuğla banklar içeren bir dizi küçük avludan oluşuyor. Bu avlulardan biri, daha büyük öğrenci toplantılarının gerçekleşebileceği kısa tuğla duvarlarla noktalanan amfitiyatro benzeri bir basamak düzenlemesine sahip. Avlular, konut ve idari alanların yanı sıra 1.200 öğrencilik sınıfları barındıran dört katlı tuğla kaplı binalar dizisi ile çevrelenmiş.

Feilden Clegg Bradley Studios’a göre, okul binalarında “yerel zanaat becerilerini” yeniden canlandırmak ve “çevredeki yeni binalarda sıva ve betonun baskın kullanımına güçlü bir tezat” yaratmak için tuğla kullanılmış.Her binanın cephesinde, geleneksel yerel teknikleri sergilemek için tuğlada farklı şekilli delikler kullanılmış.Diğer yerlerde gömme pencereler, paravanlar ve çıkıntılı tuğla kolonlar, sınıflara gölge sağlarken, kapalı balkonlar ve yürüme yolları için yer açıyor.

İçeride, beyaz duvarlı sınıfların boyutları farklılık gösteriyor ve anaokulu, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrenciler için tesisler barındırıyor. Sitenin bir köşesinde idari ofisler, toplantı odaları, bilgisayar odaları ve kütüphanenin yer aldığı ek bina yer alıyor.

Max Fordham, Feilden Clegg Bradley Studios ve Green Living için Shatotto Architecture ile birlikte çalışarak, sınıfların yıl boyunca pasif olarak ısıtılması ve gölgelenmesinin ve enerji tüketiminin en aza indirilmesi sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın