Afyon Meydanına Kavuşuyor

İkinci dönem için hazırladığı seçim projeleriyle heyecan yaratan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın geçen dönem hazırlıklarına başladığı meydan düzenlemesi, bu dönem hayata geçecek.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, önümüzdeki dönem için yine AK Partiden aday olduğu yerel seçimler öncesi devasa projelerle halkın karşısına çıktı. Seçim projelerini “Yeşil Afyon”, “Kültür Şehri Afyon”ve “Yaşanılabilir Afyon” üç ana başlıkta toplayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın en önemli projelerinden birisi Cumhuriyet Kent Meydanı Projesi.

HAZIRLIKLAR GEÇEN DÖNEM BAŞLADI

Başkan Çoban’ın vizyon projesi olarak halkın beğenisine sunduğu Cumhuriyet Kent Meydanı Projesi aslında yeni bir proje değil. Geçen dönem bu konuyla ilgili hazırlık çalışması yapıldı ve planı şekilde zemin hazırlandı. Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla meydan düzenlemesinde ilk somut adım geçen dönem atıldı. Bu kapsamda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bu bölgede yer alan getirişi yüksek bir gayrimenkulünü yıktırarak, bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı.

KENTSEL TASARIM PROJESİ HAZIRLANDI

Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasanm Fikir Projesi adı altında düzenlenen yanşma ile yapılacak meydan düzenlemesinin projesi belirlendi. Ayrıca bu bölgede geniş bir alan kaplayan hükümet konağının Afyonkarahisar Belediyesi’nin eski tarihi binasına taşınmasıyla meydan planı içinde yer alan Valilik Binasının yıkımı gerçekleştirildi.

MUHTEŞEM BİR DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Meydana asıl şeklini verecek çalışmalar bu dönem yapılacak. “Yaşanılabilir Afyon” başlığı altında açıkladığı bu projeyle şehrin tam merkezi noktasında muhteşem bir dönüşüm hamlesi yapmayı hedefleyen Başkan Çoban’ın aylar süren çalışmalar sonucu hazırladığı üç boyutlu proje çizimi, Afyonkarahisar halkını bir hayli heyecanlandırdı.

İLK ETAPTA MEYDAN OLUŞTURULACAK

Projeyi etaplar halinde hayata geçirmeyi planlayan Başkan Çoban, kaynak noktasında hiçbir sıkıntı olmadığını üstüne basarak dile getiriyor. Projenin birinci etabında meydana ilk şekli verilecek. Hükümet konağının yıkılmasıyla boşalan alanda yapılacak düzenlemelere, bu bölgede yer alan ve geniş bir alanı kaplayan Anıtpark da dahil edildi. Yaya öncelikli ulaşım planları hazırlanarak meydanın azami ölçüde halka hitap etmesi öncelikli çalışmalar arasında yer alıyor.

MEYDANDAKİ AĞAÇLAR KESİLMEYECEK

Kafeteryalar, oturma alanları, su-ışık gösterileri ve milli maçlann seyredilebileceği medya duvarlanyla meydan zenginleştirilecek. Projede bir aynntıya dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şu an meydanda olan hiçbirin ağaç kesilmeyerek korunacağını belirtiyor. Bu bölgede tarihi bir miras olarak hala ayakta duran Zafer Müzesi de yapılacak düzenlemeyle ön plana çıkartılacak.

AFYON RAYLI SİSTEMLE TANIŞACAK

Projenin ikinci etabında tramvay ring hattı oluşturulması ve bu bölgedeki Alaca Hamamı etrafının genişletilerek meydana dâhil edilmesi planlanıyor. Afyonkarahisar’da şuan şehiriçi raylı sistem mevcut değil. Başkan Çoban projenin ikinci etabında Afyonkarahisar’ı raylı sistemle tanıştırmayı hedefliyor. Üçüncü ve son etapta ise tramvay ring hattının genişletilmesi ve meydan içerisinde kalan PTT binasının kaldırılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın