Paulo Mendes da Rocha Tasarımı Aesop Mağazası

Paulo Mendes da Rocha ve METRO mimarlık ofisi işbirliğiyle yapılan iç mekan tasarımı, kişisel bakım ürünleri üreten Aesop’un, São Paulo’nun en önemli alışveriş caddesindeki yeni şubesi.

Proje; pek çok sanatçı ve tasarımcıyla ortak projeler üreten Aesop’un, uzak, minimal ve bazen de laboratuvar estetiğine yakınlaşan üst kimliğiyle tutarlı tasarlanmış. 2015’te açılan Brezilya’nın başkentindeki dükkan tasarımının ana hatlarında ise ünlü mimar Paulo Mendes da Rocha’nın imzası var.

Paulo Mendes da Rocha’nın ağzından bu mağazaya özgü temel tasarım fikirleri ise şu şekilde:

Dükkanın bulunduğu köşeye çok fazla vurgu yapılmadan caddeden geçen insan akışının görsel etkisinin devam ettirilmesi ana fikirlerden biri. Mağaza girişi cadde cephesinde olmalıydı ki mağazanın açık adresi, São Paulo’nun en önemli alış veriş aksı olan Oscar Freire Caddesi olsun.

Mağazadaki ürünleri, özellikle küçük camları, parlatmak; ürünlerin kendilerine özgü ışıklarını baştan çıkartıcı bir şekilde ortaya çıkarmak insanların merakını çekmek içindi. Amaç, aynalı duvarların mekan içinde hareket ettikçe görüntüyü çokladıkları, kaleidoskop gibi parıltılı bir hacim elde etmekti.

Merkezdeki kolonu bir engel olmaktan çıkarmak için varlığının kaçınılmazlığı kabul ederek onu bir buluşma noktasına dönüştürmeyi önerdik. Kolon için Aesop ürünlerinin denendiği bulut formunda ve üzerine su şelalesinin yerleştirildiği bir tezgah önerisi geliştirdik. Bu eleman beklenmedik ve oyuncu bir karakter haline gelsin ve varolan evcil lavabolardan oldukça uzak olsun istedik.

Doğru bir atmosfer elde etmek içinse, düşen yapraklar ve küçük çiçeklerden, güzel ve parçalı bir zemin tercih ettik.

Etiketler

Bir yanıt yazın