Adımları Elektriğe Dönüştüren Yürüyüş Platformu

Londra merkezli üretici firma Pavegen'in tasarladığı platform üzerinden geçen insanların adımlarını elektriğe dönüştürüyor.

Londra’da, Oxford Caddesi ve Barrett Caddesi arasında dolaşan ve alışveriş yapan insanlar, “Pavegen Yürüyüş Platformu” üzerinde yürüyerek sadece adımlarıyla güç üretebiliyor.

Londralı üreticiye göre hazırlanan V3 paneli ile yaya akış metrikleri kullanılarak, adımlar 5 watt’lık güç haline getirilebiliyor.

Bu sayede elde edilen kinetik enerji daha sonra elektriğe dönüştürülerek caddedeki sokak lambaları, kablosuz vericiler aktif hale geliyor. Yol boyunca yerleştirilen hoparlörlerden, insanların platformda yürümesiyle aktif hale gelen, sakinleştirici bir kuş sesi çalıyor.

Paneller, caddede yürüyen yayaların akıllı telefonları aracılığıyla ne kadar elektrik ürettiklerini görmelerine de olanak tanıyor. Markalı uygulamalar yayaların adımlarını indirim ve fişlere dönüştürerek onları ürettikleri enerjiye göre ödüllendiriyor.

Caddenin bir tarafına yerleştirilen Harry Dobbs tasarımlı geometrik satış birimleri de, klasik giyecekler ve taze yiyeceklerin olduğu portatif mağazalardan oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın